Biroul Unic

Am căutat câteva informații pe internetul românesc referitoare la deschiderea unei firme. Știind de așa-numitul Birou Unic am încercat să vizitez site-ul pentru mai multe detalii.

Surpriză. La adresa http://www.biroulunic.ro este o mare pagină albă. La http://biroulunic.ro se găsește un cu totul alt site (http://www.euref.ro ).

Am luat-o pe partea cu dns-urile. Un dig pe www.biroulunic.ro returnează așa :

;; QUESTION SECTION:
;www.biroulunic.ro.             IN      A

;; ANSWER SECTION:
www.biroulunic.ro.      3298    IN      CNAME   ns1.biroulunic.ro.
ns1.biroulunic.ro.      3298    IN      A       193.226.143.41

Un dig pe biroulunic.ro arată, în schimb, așa :

;; QUESTION SECTION:
;biroulunic.ro.                 IN      A

;; ANSWER SECTION:
biroulunic.ro.          3242    IN      A       193.226.143.41

Aceeași treabă și pentru euref.ro și respectiv www.euref.ro (la www. apare la CNAME și ns1.euref.ro ). Deși sunt amețite zonele tot ar fi putut să meargă. Dar băieții nu știu virtual host-uri în apache. Trecem peste faptul că folosesc apache 1.3.20 (ultima versiune din trunchiul 1.3 este 1.3.39 ). Toate astea pe serverul (unic se pare) prezent la Camera de Comerț (ccir.ro).

Și să nu mai spunem nici de modul jalnic în care arată paginile web descrise mai sus.

Sunt EXTREM de curios câți bani au plătit pentru toate rahaturile astea. Probabil cineva și-a cumpărat 1-2 jeep-ulețe și de restu’ a plătit un verișor de gradul 3, un pic handicapat, ca să aibă grijă de toate.

5 Comments Biroul Unic

 1. grizdoz

  deci ma kc pe mine de ras
  stiu un caz in care o anumita institutie prin vicele ei a dat site ul..institutiei unui var de gradul doi cu un ochi un pic stramb(i am dat un kit de dream 4 sa invete hashtemele),iar el cu banii plus ce mai avea de la ai lui si a tras un vectra
  ma frate porc tu esti de pe langa litoral de stii atatea

  Reply
 2. neagrigore

  eu sunt curios cine a facut logo-ul pentru bucuresti, care troneaza acum pe bannerul spalacit de la Cismigiu. Si de cine va fi facut responsbil pentru transeele in care cablistii nu vor sa isi bage firele, dar bicicletele ti le rupi fara probleme.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *