Bormașina

Nu cred că mai există locuitor în blocurile comuniste care să nu fi făcut cunoștiință cu prea-măreața bormașină. Bormașina este prietenul apropiat al românului (mare meșter din naștere). Bormașina este unealta folosită pentru a atârna de-un holșurub cât mai trainic prima icoană-n casă. Și-atunci când termină de găurit toate găurile necesare traiului în apartament mulți români folosesc bormașina și în alte scopuri.

De exemplu (pun pariu că nu știați) bormașina poate avea și-un efect terapeutic. Senzația penetrării unui zid poate declanșa în anumite persoane o dependență pentru bormașină. Astfel ei vor încerca (și probabil vor și reuși) să găurească absolut toți pereții puși la dispoziție. Alții, obișnuiți de mici cu zgomotul bormașinii, nu vor reuși să se calmeze decât dând o gaură mică la ceas de seară. Și alții o fac doar ocazional, pentru distractie (și urlă-n gura mare că așa nu devin dependenți).

Când m-am mutat de la ăi bătrâni de-acasă, taică-meu, genul de om care dacă n-ar sta la bloc și-ar face singur casa, mi-a înmânat părintește una din cele 3 bormașini din zestrea strânsă. Și m-a învățat și legea nescrisă a utilizatorului civilizat de bormașină. NICIODATĂ între 12 și 16 sau între 20 și 9. Eu, genul de om care dacă n-ar sta la bloc ar căuta rapid o peșteră cu wireless, am luat-o, am mulțumit frumos și-am pus-o să adune praful într-un dulap.

În ultima vreme însă, datorită vecinilor mei de bloc care cred că sculptează cu bormașina la cele mai interesante ore, am început să am niște vise din ce în ce mai sângeroase și ciudate cu bormașina dată ca zestre. Visele încep pașnic, cu mine desenând un mare falus din găuri date cu bormașina pe ușa vecinilor și se termină brutal cu 2 bormașini înfipte adânc în părțile dorsale ale aceluiași vecin. Soluția non-letală ar fi să mă duc să-mi caut și eu stânca mea pe care s-o sculptez cu bormașina din dotare folosind (bineînțeles) și funcția de percuție. Da’ deja mă cam îndoiesc c-o să-l deranjez cu ceva și nici n-am avut vreodată talent la arte plastice (nu ca asta i-ar fi oprit pe alții).

7 Comments Bormașina

 1. Eugen

  Pentru un efect artistic și zgomotos impresionant îți pot împrumuta un ciocan rotopercutor de la Bosch. Cred că poți să îi dărâmi și zidul, dacă asta dorești! :))

  Reply
 2. jollyca

  A venit vara, e vremea bricolajelor, zugravelilor, reparatiilor. :)

  Trebuie sa recunosc ca si eu am bormasina, si am folosit-o chiar de curand sa montez niste rafturi. Pe la 7-8 seara mi se pare o perioada decenta…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *