Bragă bună

Deși sunt născut în București am copilărit prin Galați, la bunicii din partea mamei. Pe acolo am prins gustul brăgii și a rămas una din băuturile răcoritoare preferate. Din păcate braga bună nu rezistă mult (fermentează repede) și în București nu prea am găsit de cumpărat.

Cel puțin nu până acum. De ceva vreme ochisem un magazinaș de pe Calea Dudești colț cu Bd-ul Burebista (de fapt e mai mult colț cu Strada Traian Popovici), magazinaș care se lăuda afară într-un afiș că ar avea bragă, socată și ghimbirată. Având în vedere că socata este o altă băutură răcoritoare preferată (deh, de mic îmi plăceau astea ușor fermentate), n-am putut rezista și am intrat zilele trecute să iau de toate.

Și surpriză, toate-s bune. Braga e gustoasă, nu e foarte apoasă, socata e aproape ca la mama acasă, ghimbirata n-am cu ce s-o compar că e prima oară când beau dar e bună și aia. Pe 4 litri de licori am dat 40 de lei. Decentuț aș spune.

Așadar dacă e cineva fan bragă de aici și n-a avut pe unde să-și satisfacă poftele, îi recomand. Dacă n-ați gustat, măcar o dată merită. Mai aveau dulciuri și alte chestii pe acolo dar cum nu sunt mare fan, am zis pas.

3 Comments Bragă bună

  1. Cartus

    Am fost azi. Magazinul e exact cel de pe colt, alb. Din păcate, la sfârșitul lunii închide și se muta în parcul național. Doar din licorile astea nu poți sa supraviețuiești.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *