Sau cum să te zgârcești la tărâțe…

După ce au fentat grațios un an în organizarea Cisco Expo și ultima ediție a avut loc la Radisson SAS Hotel în loc de Marriott într-un spațiu destul de incomod pentru socializat, anul ăsta se anunță și mai mișto. Am primit de dimineață mail-ul cu link-ul pentru înregistrare la eveniment (împreună cu link-uri pentru facebook, blog, tweeter și alte asemenea unelte de socializare online). Am dat click cu nerabdare și m-am trezit în fața formularului de înregistrare, agendei evenimentului și a “ofertei imbatabile” pentru taxa de participare.

În anii trecuți taxa era pe undeva pe la 150 RON (cu reducere 20% dacă plăteai pentru grup de 5 persoane). Evenimentul tinea 2 zile (în fiecare zi de dimineața până pe undeva pe la 5-6 după-amiaza). Printre prezentările mai mult “bullshit bingo” ale partenerilor găseai și prezentări mai tehnice sau măcar mai interesante. Eh, vă las pe voi să ghiciți ce-au scos în condițiile în care evenimentul de anul acesta este restrâns la o singură zi. Ah, și anul acesta taxa de participare este 100 de euro, oferta speciala daca o platesti pana pe 15 februarie, dupa care devine 150 de euro.

Cu alte cuvinte taxa de participare se cam dublează ( dacă nu triplează) iar “oferta” se cam înjumătățește. Sau în banii ăia intră și-o ședință de masaj thailandez cu sfârșit fericit ?

E chiar atât de nașpa criza asta daca Cisco România s-a hotărât să scoată bani și din Cisco Expo ?