RDS rulează

Mai acum o oră a început să mi se miște execrabil netul. Am pus asta pe seama celor ~60 de tab-uri deschise în ffox așa că am mai închis din ele. Am restartat ffoxul după care și Windows-ul. Dupa reboot nu mai primeam IP de la router (un Linksys WRT54GL cu dd-wrt). Am testat și cu celălalt router (un Linksys chior) și pățeam aceeași treabă.

La un moment dat am sesizat că, atunci când las cablul de WAN scos, router-ul se comportă normal. Cum îl bag în router cum moare tot. Asta plus disperarea cu care clipește beculețul de activitate m-a făcut să-mi dau seama de motivul pentru care am probleme. Există o buclă pe sw-ul de pe scară. Cum s-a întâmplat asta mi-e greu să speculez. La cum arată cutiile RDS-ului e posibil să se fi mișcat una din sârmele de pe acolo și să se întâmple așa ceva. Sau un vecin “isteț” vrea să-și tragă net și-a băgat sârma RDS-ului într-un switch.

Faza nașpa e în capătul ăsta al sârmei. Acu stau și mă uit la un biet router care se chinuie să răzbească într-un broadcast storm. Ah și mă mai gândesc cum să explic povestea “fetelor” de la suport mâine când o să le sun.

Să le povestesc cu regatul bițișorilor ?

11 Comments RDS rulează

 1. claus

  Disperarea cu care clipește beculețul de activitate indică vreo posibilă problemă? La mine așa clipește mereu (același net, același router WRT54GL cu DD-WRT mini). Am de puțin timp routerul ăsta și am obervat că s-au cam dus ăia 6 MB/s pe care-i prindeam înainte să-l iau – cu greu ajung spre 4 MB/s (înfipt în switch-ul lui, pe wireless nu prind nici 2 MB/s). Să am vreo problemă asemănătoare cu a ta sau e ceva normal?

  Reply
 2. deconectat

  De obicei merge sa le zici fetelor sa scrie in sesizare exact ce zici tu, iar ala de la support care va citi sesizarea sigur va sti ce e aia o bucla. Oricum, majoritatea buclelor apar de la clientii care au sw-uri in casa. Faza e ca stp-ul nu e activat pe sw de pe scara (din cate stiu eu), deci pica din primul cisco de pe drum.

  Reply
 3. nexus

  Sa vezi ce distractie poti avea daca esti “norocos” sa fi intr-o zona in care trec pe Fiber Link de pe Cable Link – lucreaza cu terti si se vede. Se desincronizeaza modemul la maxim 2 ore, iar ideea de upload pentru mine e pierduta de mult. :)) Si la un mail de aproape 10KB dau sa trimita de mai multe ori pana vrea…
  ClickNet e o optiunea, dar este al naibii de scump in comparatie cu RDS: 45 RON pentru 4Mbps si modem in custodie (daca nu ai noroc de Fiber Link) nu se compara cu oferta ClickNet. Plus ca la ClickNet viteza de upload e mica si infecta indiferent de abonament (512kbps din ce retin).

  Reply
 4. Daniel

  oarecum off-topic :

  te citesc prin Google Reader si oricat as intelege efortul tau de a scoate ceva dineros din blog, faptul ca ai inceput sa ai feed-uri partiale ma seaca rau de tot.Poate gasesti o alta solutie…?

  Reply
 5. Diesel

  In primele 4 luni cat am avut Fiberlink (prin 2006) exact asa am patit. Nu treceam de 200kbps trafic si broadcast-ul statea pe la 2-3kpps. E fascinant ca esti pe acelasi layer2 cu vreo o mie de clienti. Have phun

  Reply
 6. Fuzzy

  Îi dau dreptate în totalitate lui Daniel.
  Feed-urile parțiale sunt un fel de labă fără ejaculare. Adică întâi te excită și după te lasă în pom.
  Subscriu la cererea lui Daniel de a căuta o alternativă viabilă.

  Reply
 7. bogd

  @claus – e normal sa beculeasca, dar nu in ritmul in care o face pe durata unui broadcast storm (daca ai vazut un switch prin care trece un storm, sigur recunosti fenomenul a doua oara :) ).

  In cazul tau, limitarea de viteza este data de router. Constructia lui WRT-54G/GL este cumva… neinspirata, si limiteaza din start viteza la 50Mbps. Adauga overhead-ul de PPPoE, si o sa intelegi de ce ajungi la 30Mbps (4MBps) (si inca ai noroc – la mine nu trece de 1.5-1.6MBps)

  Reply
 8. claus

  Pe wireless nici eu nu trec de 1,5-2MB/s si nici n-am pretentia. Si nici daca fac diferite teste de “viteza” nu ajung la valori mai mari ci doar pe torrents, unde mai prinzi cate-un coleg de suferinta cu net de la RDS.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *