Mai acum o oră a început să mi se miște execrabil netul. Am pus asta pe seama celor ~60 de tab-uri deschise în ffox așa că am mai închis din ele. Am restartat ffoxul după care și Windows-ul. Dupa reboot nu mai primeam IP de la router (un Linksys WRT54GL cu dd-wrt). Am testat și cu celălalt router (un Linksys chior) și pățeam aceeași treabă.

La un moment dat am sesizat că, atunci când las cablul de WAN scos, router-ul se comportă normal. Cum îl bag în router cum moare tot. Asta plus disperarea cu care clipește beculețul de activitate m-a făcut să-mi dau seama de motivul pentru care am probleme. Există o buclă pe sw-ul de pe scară. Cum s-a întâmplat asta mi-e greu să speculez. La cum arată cutiile RDS-ului e posibil să se fi mișcat una din sârmele de pe acolo și să se întâmple așa ceva. Sau un vecin “isteț” vrea să-și tragă net și-a băgat sârma RDS-ului într-un switch.

Faza nașpa e în capătul ăsta al sârmei. Acu stau și mă uit la un biet router care se chinuie să răzbească într-un broadcast storm. Ah și mă mai gândesc cum să explic povestea “fetelor” de la suport mâine când o să le sun.

Să le povestesc cu regatul bițișorilor ?