Cisco Expo – final day

Ziua de ieri a fost una plină de întâmplări și evenimente importante. O să încep în ordine cronologică. A doua zi de Cisco Expo se anunța mai interesantă decât prima. Majoritatea prezentărilor cu un conținut tehnic mai ridicat au fost programate în cea de-a doua zi.

Am făcut ochi dimineața pe la 7 dar nu am îndrăznit să plec de acasă până spre ora 9. După aia, tropa tropa ușor prin București până pe Calea Victoriei.

Tropa tropa-n București

Tropa tropa-n București

Am ajuns pe lângă Radisson SAS Hotel și am așteptat vreo 15 minute să se elibereze un loc de parcare pe o stradă perpendiculară cu Calea Victoriei. După aia țuști înauntru că începeau prezentările.

Prima prezentare, IBM – Next generation Data Center Networking. A început cu întârziere și nici acum nu reușesc să înțeleg ce vroia nenea respectiv de la noi. Amesteca noțiuni semi-tehnice cu bullshit de marketing și nici nu era foarte bine pregătit pentru prezentarea respectivă. Probabil și un mic trac legat de treaba asta și dezastrul a fost sigur. Epic fail.

Cum după asta urma prezentarea lui Marian Selea într-o sală apropiată, ne-am fofilat (vreo 7 oameni) spre ieșire. Odată cu plecarea noastră s-a înjumătățit numărul celor prezenți în sală.

SP Core Best Practices – Marian Selea. Prezentarea așteptată cu nerăbdare mai ales că anul trecut am ratat prezentarea lui Marian Selea. Anul ăsta a ratat-o Bogdan (era la un techtorial) și am încercat să-i fac un soi de live chat cu ce prezenta Marian Selea. Big mistake. Prezentarea a fost atât de tehnică încât a fost de ajuns o clipă-două de neatenție ca să mă piardă complet.

Spre deosebire de anii trecuți prezentarea de anul acesta a inclus și slide-uri. 3 la număr dacă nu le includem și primul slide cu numele și ultimul slide care invita lumea să pună întrebări. Au fost prezentate 2 cazuri reale care au ridicat probleme inginerilor Cisco. Peste 80% din asistență a fost complet depășită. Măcar au râs la povestea cu Dacia, căruța, motociclistul și capra. Prezentarea a fost interesantă dar ar fi fost foarte util să o ai undeva înregistrată să poți re-asculta pasaje din ea și să le dezbați într-un cerc mai larg (mai multe creiere, mai mult succes).

Cum programul era deja decalat cu aproape 1 oră am tăiat-o direct spre prânz. De data asta s-a putut mânca și stând jos la mese nu numai în picioare. După masă am stat la o vorbă pe terasa hotelului unde un nene șlefuia o bilă (o să adaug mâine poza de la Bogdan). Era aproape ora 2 așa că am tăiat-o direct spre Romtelecom pentru întâlnirea de acolo. Întâlnire care a durat până pe la 4 așa că n-am mai prins mare lucru din prezentări când m-am întors. Am prins în schimb premiile de la standul Cronus. Am agățat cu Bogdan ambele routere, el un WRT150N eu un WRT54G2. Mult mai mișto al lui dar deh, el a răspuns la întrebările Expert și pentru mine și n-am avut ce să-i fac.

Am mai rămas pe hol socializând pănă când a început prezentarea de închidere și tombola. Cei de la Logicom au pus la bătaie un router Cisco așa că partea asta nu era de ratat. Din păcate n-a câștigat nimeni nimic de la noi. Cei de la Credis au suflat o bună parte din premii (vrem și noi să știm metoda :D).

Și cam asta a fost și cu Cisco Expo 2008. Ediție cam de recesiune economică (inclusiv bannerele cu “Welcome to human network” erau de anul trecut), îngrămădită într-un spațiu mult prea mic și cu câteva mici/mari probleme organizatorice. Colac peste pupăză nu găseai un wireless pe care să-l poți folosi gratuit nici să dai cu tunul. Cam nasol zic eu având în vedere că suntem în anul 2008 și o legătură la internet nu are un cost atât de exagerat încât să te zgârcești la așa ceva.
Faptul că a fost mutat evenimentul în toamnă și că au schimbat locația le văd tot ca pe niște reduceri de costuri. E clar că proaspăt renovatul Hotel Radisson (ex București) oferă ceva reduceri pentru a câștiga o piață. La fel cum e clar că a ține un eveniment de genul ăsta la începutul verii când este o perioadă destul de aglomerată ridică iar probleme de logistică și de costuri.
Per total n-a ieșit rău (se putea și mai rău) dar a ieșit mai prost decât în anii trecuți din punct de vedere al organizării și a locației alese. Din punct de vedere al conținutului a fost o ediție de succes.
Ediția de anul ăsta a vrut să pună accentul mai mult pe video streaming. Zic “a vrut” pentru că n-am văzut mai nimic care să atragă atenția asupra acestui fapt (cu excepția live webex-ului din prima zi).

Mi-a plăcut modul în care erau denumite sălile în Radisson SAS Hotel. Purtau numele Pleiadelor (mai puțin Caleano care eu știam ca-i Celaeno). Îmi plac denumirile inspirate date diverselor chestii. Pentru comparație, la Marriott sălile aveau nume de orașe (Galați, Timișoara, etc. ).

După terminarea bâlciului ne-am urcat în mașină și-am taiat-o spre Politehnică unde mai aveam un hop (era organizată o întâlnire a instructorilor).

4 Comments Cisco Expo – final day

  1. bogd

    Prezentarile se trimit pe CD, in general la vreo luna or so dupa eveniment. Din pacate, Marian Selea nu este omul la care sa te uiti pe prezentari – el trebuie ascultat :)

    In alta ordine de idei, pe mine m-a enervat cumplit denumirea salilor. Dupa ce ca nu-s in stare sa-mi gasesc drumul nici printre salile de la Marriott, acu’ trebuie sa si stau sa ma gandesc daca e Caleano sau Celaeno. La urmatorul hotel sper sa fie denumite dupa vechi zei chinezi, sa vad cat de mult iti mai plac :P

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *