Scriu pe blogul ăsta de prin 2006. Și stau să mă gândesc la faptul că absolut nici o dată nu am profitat în avans de calitatea de “blogger” pentru a avea anumite avantaje în anumite situații. E o chestie legată de principiu. De fiecare dată încerc să-mi rezolv problemele ca un simplu utilizator/client. Nu mă “anunț” ca fiind “blogger-ul X-ulescu” nu cerșesc favoruri, nu vreau pișcoturi. Vreau exact ceea ce ar trebui să aibă un client obișnuit al unei/oricărei firme. Un minim de respect.

De abia atunci când nu primesc “minimul” ăla încep să comentez și pe aici. Dacă mă citiți de ceva vreme știți deja cazurile, dacă nu, le puteți căuta. Ideea e că și atunci când am postat public aici discuția cu o anumită firmă, am făcut-o în momentul în care orice altă cale de conversație era deja epuizată. Nu am cerut un bec atunci când nu mai aveam bonul, nu am cerșit pișcoturi sau alte chestii moca.

Mai mult decât atât am constatat că, de cele mai multe ori, am tendința de-a permite în mod explicit să fiu păcălit cumva. Adică am tendința de-a acorda încredere oricărei persoane care-mi oferă un anumit serviciu chiar dacă nu am motiv să am încredere în acea persoană. Mi s-a întâmplat de nenumărate ori să comentez de abia la finalul unei curse cu taxiul pentru că în timpul cursei am constatat cum “scorul” crește ca “Făt Frumos”, mi s-a întâmplat să comentez și în alte situații. Și extrem de rar am fost plăcut surprins.

Ei, azi (de fapt ieri) a fost unul din momentele în care-am fost plăcut surprins. Pentru că m-am trezit în Brașov cu distribuția la Polo pe ultima sută de metri. Asta fix după ce comentam pe la Vali cât costă o distribuție la mașina mea. Bine, practic m-am trezit doar cu un martor de “check engine” aprins în bord și m-am oprit la un service de pe aici să pun testerul pe ea să văd ce naiba are. Și nenea care mi-a pus testerul m-a întrebat când am schimbat distribuția (mașina e acum pe la 175K km, am schimbat-o la 110K) și s-a apucat să se uite la distribuție. Moment în care-am constatat împreună cu el că din cei ~2,5 cm ai curelei de distribuție mai rămăseseră doar ~1cm. Restul erau roși de rolele care angrenau cureaua respectivă. Cu alte cuvinte (pentru ăia mai atehnici) eram la un pas să rămân în drum și să-mi fut definitiv și aproape iremediabil motorul de la mașină.

Prin urmare am lăsat mașina acolo. Asta se întâmpla luni seară. Azi la prânz m-au sunat să vin s-o ridic cu distribuția complet schimbată. La un preț similar cu ceea ce ziceam eu la Vali. Adică aproximativ 500 de lei piesele ( cu tot cu pompa de apă) + ~50 de lei antigelul + ~300 de lei manopera (totalul a fost 850 de lei). Un preț absolut decent. Și ce e de remarcat este faptul că din start atitudinea mea a fost una de genul “ok, repară tot ce-i stricat, plătesc după”. Ar fi putut să mă încarce și cu alte chestii (de exemplu cu senzorul care raporta eroarea inițială, senzor care și-a revenit dupa schimbul de distribuție) sau cu orice alt mărunțiș. N-au făcut-o. Chestie extrem de rar întâlnită pe la service-urile din București.

Și toate astea fără scandal, fără comentarii. Lăsat mașina, ridicat mașina două zile mai târziu (exact așa cum mi s-a promis de la bun început atunci când i-am întrebat când o să fie gata). Și c-o spălare gratuită ca bonus. Sincer am rămas plăcut surprins și de aia simt nevoia să-i laud azi pe respectivii. Și să le mulțumesc (în cazul în care dau din întâmplare pe aici).

Fac parte din rețeaua Ad Garage și îi cheamă “Red Auto Center” cu sediul pe Strada Carpaților, Brașov.