Ieri am săpat rapid după o imprimantă laser alb/negru pentru Academie. Am preferat eMag în ideea că au sediul cel mai apropiat și dacă nu ajung eu prin zonă s-o ridic când vine curierul, e sigur altcineva prin zonă sau ajunge cineva cu mașina la ei într-un timp scurt.

Bun, fac comanda pe site la ei și aștept. Aștept așa până pe la ora 7 când observ că între timp mi-au trimis mail. E criză, telefoanele-s scumpe. Nu-i nimic, nu-i o problemă foarte gravă deși aș fi preferat să discut direct la telefon să-mi poată da un termen cât mai precis de livrare.

Azi mă sună consultantul de vânzări și-mi spune o chestie care m-a lăsat cu gura căscată. Cum că există imprimanta pe stoc la furnizor dar nu se aduce decât pe comandă specială. Adică trebuie să platesc în avans imprimanta și după aia să aștept 2 zile să mi-o aducă. Jur c-am rămas ca la dentist. Adică o comandă făcută pe site (și pe firmă) nu mai e de ajuns. Mai nou ar trebui să le și plătesc în avans. Adică ori OP (cu care mai pierd 1-2 zile cel puțin) sau să mă plimb direct până la ei să le dau banii. Yeah, right.

Făcut comandă la ShopIT și așteptăm să vedem cum merge. Deși și la ăștia, de când au fost luați de PCFun, am anulat 2 comenzi că au lălăit-o cu stocurile.

O fi criză mă băieți, da’ dacă vreți să ieșiți cu bine din chestia asta nu v-ar strica să vă mișcați mai cu talent.