Criza cu eMag-ul

Ieri am săpat rapid după o imprimantă laser alb/negru pentru Academie. Am preferat eMag în ideea că au sediul cel mai apropiat și dacă nu ajung eu prin zonă s-o ridic când vine curierul, e sigur altcineva prin zonă sau ajunge cineva cu mașina la ei într-un timp scurt.

Bun, fac comanda pe site la ei și aștept. Aștept așa până pe la ora 7 când observ că între timp mi-au trimis mail. E criză, telefoanele-s scumpe. Nu-i nimic, nu-i o problemă foarte gravă deși aș fi preferat să discut direct la telefon să-mi poată da un termen cât mai precis de livrare.

Azi mă sună consultantul de vânzări și-mi spune o chestie care m-a lăsat cu gura căscată. Cum că există imprimanta pe stoc la furnizor dar nu se aduce decât pe comandă specială. Adică trebuie să platesc în avans imprimanta și după aia să aștept 2 zile să mi-o aducă. Jur c-am rămas ca la dentist. Adică o comandă făcută pe site (și pe firmă) nu mai e de ajuns. Mai nou ar trebui să le și plătesc în avans. Adică ori OP (cu care mai pierd 1-2 zile cel puțin) sau să mă plimb direct până la ei să le dau banii. Yeah, right.

Făcut comandă la ShopIT și așteptăm să vedem cum merge. Deși și la ăștia, de când au fost luați de PCFun, am anulat 2 comenzi că au lălăit-o cu stocurile.

O fi criză mă băieți, da’ dacă vreți să ieșiți cu bine din chestia asta nu v-ar strica să vă mișcați mai cu talent.

5 Comments Criza cu eMag-ul

 1. TheBride

  Pai miscatul cu talent necesita stocuri mai mari. Stocurile necesita lichiditati. Chiar si mutatul produselor de la furnizor la retailer e mai dificil in aceasta perioada. Termenele de plata probabil ca s-au redus direct la importator si ele se reproduc similar in intreg lantul de distributie. Cred ca daca te-ai fi dus intr-un magazin normal nu ai fi gasit imprimanta aceea deloc. Asta e problema. Cand e criza de lichiditati, numai o firma cu un puternic, foarte puternic spate, cu sustinere maxima de la banca sau din alta parte, de la un fond de investitii, mai poate duce in spate un business de retail asa cum o faceau toate in urma cu un an. Sau atat de bine incat problemele sa nu se simta la client.

  Reply
 2. de ce?

  unde naiba s-a mai auzit de asa ceva? sa platesti integral inainte pentru un produs pe comanda?

  wtf? stiu ca mai erau shopuri online care pentru produse pe comanda cu valori f mari cereau jumatate din valoare avans, era oarecum logic, dar pentru o imprimanta?

  wtf again

  Reply
 3. web designer

  eu cred ca tot Internetul romanesc s-a umplut cu programul de afiliere de la emag si au inceput sa apara si farsele, daca nu au aparut o sa apara in curand :))

  nu vad de ce nu risca ei sa aduca fara avans imprimanta ta, nu cred ca ar ramane cu ea pe stoc mult timp… sau totusi da?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *