Un pic de responsabilitate

Ăsta-i tot oarecum legat de povestea cu garanția pentru memorii de la PcGarage. Povestea a avut un final fericit pentru client. Dar asta doar din cauză că a luat el măsurile pe care trebuiau să le ia cei care se ocupă de garanții. Producătorul a înlocuit memoriile (cu garanție pe viață, apropos) fără nici un comentariu. Și durata întregului proces a fost mai scurtă decât timpul petrecut rugându-se de cei de la PcGarage să rezolve problema. Altfel decât făcând un storno de 700 de lei pe un kit de memorii ce costa de nou 1500 de lei pentru o singură memorie defectă.

După rezolvarea problemei Bogdan nu s-a lăsat și-a mai trimis un mesaj celor de la PCGarage prin care le transmitea duios că și-a rezolvat problema singur. Și că puteau s-o facă și ei la fel de bine. Răspunsul lor a fost iar de-o nesimțire cruntă :

“Ne bucuram ca ati putut rezolva problema intampinata cu respectivul produs. De asemenea, cazul dumneavoastra a fost solutionat prin storno de catre importatorul produsului, iar faptul ca vi s-au inapoiat memoriile defecte chiar daca cazul dumneavoastra era solutionat, a fost o exceptie.

Evident că la întrebarea “dar cine au fost importatorii care au luat această decizie ?” răspunsul a fost “nu putem să vă răspundem”.

Dar să ajung și la titlu. Am observat că sunt mai mulți bloggeri cunoscuți care fac reclamă celor de la PCGarage. Și mă întreb dacă n-ar trebui să se simtă oarecum responsabili atunci când se întâmplă chestiuni de genul ăsta. Sunt idealist și ușor naiv însă eu unul nu aș putea susține o companie care alege să-și bată joc de clienți fără să încerc să schimb cumva lucrurile astea. Fără să-i trag de mânecă și fără să fiu primul care CERE un răspuns de la ei pe tema asta. Da, banii nu au miros și e mult mai simplu să închizi ochii și să întinzi mâna. Și întotdeauna companiile de rahat vor găsi fomiști din ăștia care vor ști să ascundă rahatul sub preș pentru niște firfirei băgați în cont lunar. Iar problema principală este că la un moment dat o să ajungă să-i muște de cur modul ăsta de-a trata clienții. Și pe fomiștii respectivi n-o să-i mai bage nimeni în seamă că deh, nu poți să mănânci rahat fără să-ți pută gura.

Și ca să dau și un exemplu pozitiv, l-am apreciat pe Cetin care, în momentul în care-am comentat pe blog ceva negativ de BitDefender, a sărit pe facebook și-a tras-o de mânecă pe Ligia Adam. În final tot în coadă de pește a rămas dar gestul a contat. Știu că avusese câteva advertoriale cu ei, după cum se poate vedea a avut și după. Dar a putut să-i tragă de mânecă si să sesizeze o problemă pe care-a avut-o un client cu ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *