A dumb watch

Undeva în cursul zilei de vineri aplicația de mobil pentru Vector Watch a început să “plângă” că nu mai are conectivitate la cloud-ul Vector Watch. La mine din păcate chestia asta s-a cuplat cu un factory reset pe telefon așa că am avut nevoie de aplicația instalată de la zero și de setările pe care le am (teoretic) în contul de pe Vector. Nah belea, ia contul de unde nu-i. În lipsa lui, ceasul are acces doar la câteva fețe de bază iar stream-urile de notificări pentru vreme și altele nu mai funcționează. Adică dintr-un smartwatch care și-așa nu era foarte smart, Vector remarcându-se mai degrabă prin longevitatea bateriei și subtilitate decât prin “inteligență”, acum am un ceas ușor retardat.

Am sperat ca e o problemă de moment, nah, se mai întâmplă avarii și la case mai mari. O lipsă a conectivității pentru câteva ore nu a omorât pe nimeni. Se pare că problema ar fi cauzată de un certificat expirat de pe 2 August de pe endpoint.vectorwatch.com dar neînlocuit nici până în ziua de azi. Sau poate pur și simplu nu le-au mai rămas bani după exit ca să plătească internetul.

A trecut și weekend-ul și situația a rămas neschimbată. Există câteva persoane care se plâng de asta pe help.vectorwatch.com de vineri de la prânz. N-a răspuns nimeni, nu pare să intereseze pe nimeni. Până la urmă oamenii și-au văzut sacii-n căruță și acu-i doare la puță. Pentru că altfel nu pot să-mi explic durerea de penis pe care-o au. Contradicția dintre ceea ce vroia să fie Vector la lansare, un ceas exclusivist, un produs premium și ceea ce a ajuns acum este majoră. Comparativ cu Vector, Pebble încă funcționează în continuare. Are o comunitate online în care se oferă ajutorul, răspund dezvoltatorii, chiar dacă și ei au făcut exit. Da, ei au o comunitate pentru că Pebble nu a încercat să-și vândă produsul exclusivist, pur și simplu și-a făcut reclama prin simplitate și eficiență. Utilizatorii Pebble nu au fost considerați prea proști sau prea săraci ca să dețină un ceas. Așa că de aia au o comunitate activă. De aia la ei încă merită să păstreze funcționale serviciile și nu durează coișpe zile să înlocuiască cineva un certificat.

Acu’ sa vedem când s-o trezi cineva să repare conectivitatea la Vector, altfel o să fie o altă jucărie interesantă aruncată pe fundul dulapului.

 

9 Comments A dumb watch

 1. ABS

  Probabil ca Fitbit nu are nici un interes sa le faca sa mearga.
  Cat despre Pebble… la mai putin de 2 saptamani dupa ce au inchis pravalia mi s-a stricat ceasul, nu mai merge bateria deloc. M**e garantie, l-am cumparat direct de la ei, asa ca nu mai am unde sa ma duc cu el.

  Reply
  1. Radu

   Aia e problemă hardware dar din punct de vedere software Pebble-urile merg ok. Oferă suport în continuare, rezolvă probleme, au scos versiuni noi de aplicație, etc…

 2. Vali

  Vector Watch ceas exclusivist?? :)) Am cativa prieteni care si-au cumparat tinicheaua aia, iar ulterior incercau sa ma convinga si pe mine. Le-am spus ca “tentativa” aia nu valoreaza nici cat un Nokia 3310 de colectie, daramite cateva sute de euro. S-au suparat atunci, ca nu stiu eu ce-s alea ceasuri, smartwatch, etc. Acum se plang la fel ca altii. Afacere romaneasca 100%.

  Reply
  1. Radu

   Am zis “se vroia a fi exclusivist”. Nu s-a lansat inițial în România ci în afară, au încercat să-l plimbe pe la blogurile internaționale de tech punând accent pe faptul că e un produs premium, pentru cei care vor ceva elegant. Târziu a apărut și în România (la mai bine de juma de an parcă) și atunci lansat în exclusivitate doar la Orange Shop. Au mai trecut câteva luni bune până a apărut și pe alte magazine online.

 3. ABS

  Mi-am luat si eu un Vector la un moment dat, l-am dus inapoi in aceeasi seara.
  Prea multe probleme.
  Ideea buna, dar la executie mai aveau de lucrat serios.

  Reply
 4. ABS

  Vezi ca ai ora setata prost pe blog or smth. Tocmai am postat ceva si apare ca am scris “about 2 hours ago”.

  Reply
  1. Radu

   Ora e bună, e o problemă pe la temă că nu face tranzlația între ora exactă și ora relativă afișată la comentarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *