Dune 3D

Via Slashdot mai aflu ce se întâmplă cu proiectul pentru versiunea nouă de film Dune. Ăla despre care tot ziceau c-o să-l realizeze cât mai aproape de versiunea scrisă. Consultanți pentru scenariu, Brian Herbert și Kevin J. Anderson. Ambii cunoscuți mai ales pentru banii scoși pe spatele seriei originale Dune. Kevin J. Anderson ce să mai zic, are o predilecție pentru “sequel-uri”.

Eh, da’ nu asta contează, existau ceva șanse (mici ce-i drept) să avem parte de-un film bun care să depășească mini-seria TV din 2000 sau ecranizarea lui David Lynch din 1984. Din păcate sunt din ce în ce mai mici șanse să fie așa. În schimb cresc șansele să avem un nou blockbuster cu dialoguri de toată jena și cu viermi uriași în 3D. De data asta doar ochii or să fie albaștri. Că deh, asta cere publicul…

2 Comments Dune 3D

 1. nexus

  Din ce retin eu cum decurge povestea… de pe la volumul 3 cam incep fazele “18+”. Daca reusesc sa le mai “sugereze”, poate o sa iasa ceva care sa impace povestea originala cu nevoia de a vinde cat mai mult. Eu tot sper sa continue seria ecranizarilor.
  Dupa parerea mea ecranizarea din 1984 a lui Lynch oricum se departase destul de mult de povestea originala – parca si ploua torential la final…

  Reply
 2. brosky

  Pe vremea cand citeam carti :) ce ciudat suna…

  Mda, pe vremea aia, am pus mana pe Dune, si nu m’am dus la scoala in ziua aia. Nici in ziua urmatoare.. and so on, pana cand am terminat vreo 5 volume.
  Apoi, a venit weekend-ul, si am reinceput volumul 1 :)

  Oricum, ecranizarile de pana acuma au fost cam tristutze… probabil, cum zic multi, “nu exista atunci tehnologia pentru a transpune pe marele ecran”.

  Well, acum se poate. Avem Xeoane :)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *