Falimente în lanț

nomoneyPână mai acum un an ajungeam relativ des pe la traininguri prin Brașov. Și pentru că mă plictiseam serile prin camera de la hotel mai ieșeam și pe la câte-o bere.  Așa am descoperit încet, încet majoritatea crâșmelor de prin oraș.  Ei, în ultima vreme am dat mai răruț prin Brașov și, ajuns acum din nou, am zis să mai revăd din localurile în care am băut bere altădată.

Am zis să încerc întâi cu Bierhaus, loc excelent de băut bere o bucată de vreme dar de care am fost dezamăgit ultima dată când am dat pe acolo. Oamenii aveau o selecție relativ decentă de beri, mâncare bunicică, atmosfera se mai stricase (și faptul că au scos Franziskaner din meniu chiar m-a dezamăgit). Ei bine, se pare că acum au rezolvat definitiv problema. S-a închis.

O altă berărie/loc cu beri mai diversificate era Die Stube. Aici nu excelau nici prin mâncare (deși aveau câteva chestii de halit care mergeau binișor la bere) dar aveau o selecție măricică de beri. Așa că, văzând că Bierhaus este închis, am zis să mă duc spre Die Stube. Ajuns în fața lui am constatat că luminile sunt stinse și aici. Beznă totală.

Mai pun la socoteală și o cafenea drăguță de pe strada Sfântul Ioan (Waldo) unde am băut niște chestii interesante non-bere (aveau un white russian mișto făcut), și asta cu obloanele trase.

Sincer n-aș fi vrut să spun că există o relație de cauzalitate între reducerea frecvenței cu care trec eu prin Brașov și faptul că barurile orașului dau faliment dar nah, este MULT prea mare coincidența.  În plus, tot acum un anișor s-a mutat și Andrei Crivăț din Brașov în București. Deci practic piața asta a celor care vând bere din oraș a pierdut instant doi consumatori de bază. Nici nu vreau să știu ce-a fost în sufletul bieților oameni după ce, atâta timp cât noi am ieșit la băut prin oraș, și-au imaginat mașini scumpe, vacanțe prin Hawaii și grămezi de bani, iar dintr-o dată vânzările a scăzut spectaculos.

La fel cum nu vreau să mă gândesc nici la săracul patron al magazinlui de unde-și procura Crivăț berea de obicei. Probabil acum plânge în pumni și nici nu știe ce l-a lovit.  Cred că tot ce mai ține în picioare economia orașului ăsta e faptul că mai venim noi cu academia pe la finalul verii prin team building și golim Auchan-ul de sticle de rom. Dacă găsim o altă destinație parcă văd că nici aeroport nu vor avea niciodată…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *