Frăția cauciucului

În mini-vacanța de Paște/1 Mai m-am relaxat pe la Galați. Aici am copilărit la bunici până pe la 7 ani și mă întorc cam de 2 ori pe an să stau câteva zile departe de București fără să cheltui prea mulți bani.

Și cum mâine planificam noi să ne întoarcem la București pe un drum mai ocolitor (facem un ocol cu bacul și ajungem prin Brăila pe alt drum, mult mai frumos) am zis să mă duc azi să pun benzină și să mai văd de mașină. Și mă trezesc cu pană pe roata din dreapta față.

Nu-i prima dată când mă prinde un moment d’ăsta prin Galați și fix în perioada sărbătorilor așa că știam unde trebuie să ajung. Pun rezerva, mă urc în mașină și pornesc încetișor spre vulcanizarea pe care o știam eu deschisă non-stop. În fața ei, surpriză, era închis. Lângă vulcanizare un alt amărât cu pană ca și mine. Schimbăm amândoi impresii despre vulcanizările orașului și ne întrebăm reciproc dacă mai știm cumva vreo altă vulcanizare. Nu mai știam. Dar mă duc și întreb un taximetrist. Îmi dă omu’ indicații cu o siguranță care nu lăsa loc de îndoieli și plin de încredere mă urc înapoi în mașină și dau bice cu 40km/h în direcția indicată. Amărâtul numărul 2, după mine. Ajung după un mic ocol în locul indicat și descopăr cu amărăciune că și asta era închisă. Însă un pic într-o parte, la umbră, văd un alt taximetrist. Trag lângă el, cobor și-l întreb dacă nu cumva știe o vulcanizare deschisă în Galați azi. Începe să înjure și-mi arată roata dezumflată de la propria mașină. Ok, dacă și taximetriștii sunt în încurcătură, nu-i de bine. Să recapitulăm, eram 3 acum. Deschid telefonul să întreb un amic din Galați de o altă eventuală vulcanizare deschisă, ăsta îmi râde în nas și-mi spune “mâine Radule, azi n-o să găsești nicăieri deschis”. Ceea ce mă face să îmi pierd complet speranța și să purced înapoi spre casă. Și fix când întorceam mașina mai văd un al 4-lea amărât care venea încet spre pomul lăudat cu pană pe o roată din spate. Bun așa…

La întoarcere am tras în fața unui chioșc deschis non-stop de unde românul petrecăreț refăcea proviziile de alcool, semințe, prezervative și mi-am luat și eu niște bere să înec amarul.

Evident nu pot să nu mă gândesc la ocazia ratată de ăia cu vulcanizări în astfel de perioade. Când ai curtea poartă-n poartă cu vulcanizarea ce ți-e atât de greu să ții firma deschisă și să iei banul. Azi puteau lejer să taxeze dublu o pană. Dar deh, românul consideră munca un păcat în zilele de sărbătoare. O să ardă în focurile iadului ăia care muncesc azi în loc să bea ca porcii și să îndese sarmale și mititei pe gât.

6 Comments Frăția cauciucului

 1. AdrianG

  Heh, sa vezi cum e sa pleci duminica din Grecia spre casa si sa nu gasesti nici o benzinarie deschisa in 300 de km. Ajunsesem sa merg cu 90 km/h de frica sa nu raman pe-acolo.

  Reply
 2. Gheo

  Conspirativ vorbind, atatea pene de cauciuc la un loc si simultan seamana mai degraba a actiune concertata a vreunui service sugubat, numai ca nu l-ati dibuit voi in timp util :P

  Reply
 3. Adrian

  Daca ati fost in stare sa va intalniti 4 cu pana, iti dai seama ca mai erau si altii, isi facea un ban frumos cel care tinea deschis, doar ca probabil nu mai erau in stare nici sa observe pana de la bautura dar sa o mai si faca … traim in Romania …

  Reply
 4. Tb

  Da omul ăla de la cauciucărie nu are voie să se odihnească și el ?
  Cum ai tu vancanță, el nu are voie ?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *