Acum o lună (pe 9 aprilie) am sunat la relații clienți la Orange pentru a negocia mici schimbări la abonamentele deținute. Adică 2 abonamente de voce și unul de date. Am primit răspuns frumos că voi fi căutat în 15 zile lucrătoare și m-am pus pe așteptat. Ieri, adică după ceva mai mult de 15 zile lucrătoare (sau poate eu oi avea mai multe zile lucrătoare ca ei, nu știu), m-a sunat o domnișoară cu un simpatic accent ardelenesc.

Și i-am explicat la telefon ce doresc. Și zău că nu doream prea multe, n-aveam pretenții exagerate. Abonamentul meu actual de voce este un Panteră 8 cu câteva sute de minute în rețea, vreo 60 de minute naționale + 30 pentru vechime (și asta-i cam tot ce-mi oferă orange că-s client de pe vremea când se chemau dialog), 200MB de trafic și SMS-uri plus MMS-uri (nu le folosesc, nu mă interesează). Frumos este că acum a dispărut din ofertă abonamentul ăsta. Că deh, au băgat mizeriile alea de opțiuni “My Smartphone” ca să sugă bani de la abonați. Și la abonamentele Panteră nu mai prinzi neam trafic pe mobil decent. O primă muie aici.

Ei, sunt mulțumit de abonamentul ăsta, îmi satisface cerințele. Sunt extrem de laconic la telefon (nu din zgârcenie ci pur și simplu nu-mi place s-o lălăi) dar nu-mi aduc aminte să mă fi reținut vreodată din a da un telefon pe orice rețea la orice oră.

Al doilea abonament e cel făcut mai acum 2 ani când mă chinuiam să-i explic unei domnișoare că aș vrea să le plătesc lunar abonament fără să fiu nevoit să-mi aduc aminte să reîncarc dar totuși să am cam aceleași facilități. Cu chiu cu vai am primit un abonament la 5€ fără TVA cu 100 de minute naționale și 1000 de minute în rețea. Ei, la abonamentul ăsta aș mai fi vrut de la ei în jur de 25 de SMS-uri și 50 MB trafic pe mobil. Nu ceva exagerat având în vedere că pe prepay există opțiunea de 10€ fără TVA cu 1400 minute în rețea, 140 naționale, 140 MB trafic de mobil pe 60 de zile. Adică tot 5€ fără TVA pe 30 de zile. N-aș fi vrut tot atâtea ca pe prepay (deși vorba aia, au ajuns ofertele astea să fie bătaie de joc pentru abonați). Neah, nu se poate, doar pe la 8-9€ fără TVA în sus. Și încerca domnișoara de la telefon să-mi explice cum că 10€ fără TVA la 60 de zile sunt de fapt mai mulți decât 5€ fără TVA pe lună. Probabil absolventă de uman sau de marketing.

Pe lângă chestiile astea mi-am exprimat dorință de a-mi lua Galaxy S III-ul când ajunge în Ro. Și m-am gândit că poate, cine știe, îl iau chiar de la Orange. Aseară nu era afișat pe site, azi a apărut. Și conectat la contul meu am vrut să văd cât m-ar costa să-l iau cu prelungire de abonament pe 2 ani. Fără abonament este ~622€ cu tot TVA. Preț relativ normal (cam așa probabil o să apară și prin magazinele online, poate chiar un pic mai jos). Ei, amuzant este că, la prelungirea abonamentului pe 2 ani, prețul este tot ~622€. Am debifat bineînțeles opțiunea “My Smartphone” că deh, am trafic inclus, nu am nevoie de opțiunea aia. Deci Orange mă iubește atât de mult încât îmi face nețărmuita onoare de-a mă păstra alături de ei încă 24 de luni și a-mi vinde un telefon la preț de liber pentru chestia asta. Că suntem proști mă. În primul rând că rămânem clienții voștri.

Muie mă. Sper să vă iubească toți abonații prin gură.