De fapt e mai mult de plâns decât de râs, mai ales pentru cel care, din întâmplare, s-a aflat la capătul greșit al pulii în situația asta. Adică unul din abonații Orange (nu eu, un amic), unul din ăia care stau și plătesc abonamente lunar în timp ce ăia de la pre-pay primesc oferte peste oferte. Și uite cum într-un caz în care Orange ar fi trebuit să facă pe dracu’n patru să-i rezolve omului o problemă arzătoare, a ales să frece vântul.

Ce s-a întâmplat. Păi se trezește omul nostru cu 2 sms-uri cum că numărul xxx orange a fost reîncărcat cu 17€ din contul lui. Vă dați seama, șoc și groază. Cum singura metodă de reîncărcare care nu are nevoie de o confirmare din telefonul propriu este de pe contul web s-a gândit imediat că problema este acolo. A intrat pe contul web și-a văzut 2 încărcări realizate și încă 2 în așteptare. A schimbat rapid parola și a sunat imediat la relații cu clienții.

Unde-a dat de o domnișoară croită pe calapodul tutelor care populează mai recent posturile de relații cu clienții de pe la companiile mobile. Sau nah, n-or fi ele tute dar ăia care au făcut procedurile de lucru sunt în mod clar tâmpiți cu acte-n regulă.

Bună ziua, sunt x și am o problemă gravă, cineva reîncarcă numere de pre-pay folosind contul meu de abonat, cel mai probabil de pe site-ul web…

Țăcănește gagica nițel ceva p’acolo și răspunde :

Da, într-adevăr, AȚI făcut 4 reîncărcări…“.

Ăsta începe să spumege.

“Știu că S-AU făcut, nu le-am făcut eu, aș vrea să se rezolve problema cât mai urgent”

Îl pune on-hold gagica, îl ține vreo 10 minute după care revine absolut magistral cu următoarea concluzie :

Mulțumesc pentru așteptare, am făcut sesizare și în 72 de ore contul dvs. de web va fi șters“.

Eh, aici o să fac o scurtă paranteză. Ați auzit de BOFH ? Este o serie de (să le zicem) articole scrise de Simon Travaglia care apar la intervale mai mult sau mai puțin regulate pe The Register. Primele sunt apărute pe la începutul anilor ’90 și conțin o istorie destul de colorată a tehnologiei și a relațiilor inter-umane privită prin ochii unui System Operator. Pe blog am și avut o bună perioadă de timp un mic scriptuleț care rula celebrele “BOFH excuses” undeva sub titlul blogului. Ei, răspunsul gagicii de la tehnic (să închidem paranteza) a fost FIX în nota BOFH. “Vă ajutăm cu plăcere, vă ștergem contul”. Toate bune și frumoase dacă s-ar încheia aici. Dar finalul este mult mai tragi-comic.

Mai protestează ăsta săracul la telefon speriat că în 72 de ore să nu cumva să se trezească cu alte încărcări de pre-pay dar vede că n-are cu cine să discute. Intră iar pe contul web, schimbă parole și de la thankyou și de la cont iar, se mai uită pe acolo și speră că nu se mai întâmplă nimic. Peste vreo 5-10 minute, încă 2 încărcări. Sună iar disperat la ei să oprească cumva încărcările de pe numărul lui. Iar dă de o gagică (nu știu dacă tot aia, n-a controlat-o) și aia pe același sistem

din câte văd domnule X este cerere înregistrată deja“.

Ăsta, deja disperat.

DA femeie, știu, dar voi nu înțelegeți că se fac încărcări în continuare de pe contul meu, naibii e site-ul vostru, sistemul vostru…“.

N-am ce să fac, este alt departament, este depusă o cerere și veți primi răspuns la cerere“.

În cât timp, ca să știu cam cu câte reîncărcări mă trezesc până atunci  ?

Îl pune iar on-hold și revine peste vreo 5 minute.

Am vorbit cu colegii de la celălalt departament, cererea dvs. va fi soluționată în 14 zile“.

Cââât ?? Și nu se poate face nimic până atunci ? O soluție reală, de urgență, acum ?

Da… vă putem suspenda numărul de telefon…

True story, bro ! Mega-ultra-giga soluția companiei Orange la cererea unui ABONAT, plătitor lunar de abonament, de pe contul căruia se încarcă cartele de Pre-Pay, (că deh, Orange susține Pre-Pay-ul puternic, futu-i în gură să-i fut) este să SUSPENDE numărul de telefon al abonatului. Sper să trăiesc ziua când o să văd Orange România în faliment sau cumpărați de Cosmote.

P.S. În discuția Orange-Client am folosit albastru pentru client și roșu-portocaliu pentru ce se auzea de la vocea blondă plătită să ajute clientul. Asta pentru cititorii cu spiritul de observație nu tocmai ascuțit care nimeresc din greșeală pe aici. Sau pentru eventualii angajați CGS care lucrează pentru Orange. Să-și recunoască mai ușor colegii/colegele de birou din conversația de mai sus.