Neah, eram ironic. Îmi plăceau într-o vreme serverele IBM. De fapt ca și hardware și construcție și-acum îmi plac. În schimb în ultimele 2-3 săptămâni am ajuns să mă uit cu jind la niște servere HP noi.

După cum scriam în postul anterior, serverul vechi pe care-mi găzduiam eu site-ul ăsta și care mai ținea și alte câteva mașini virtuale cu diverse chestiuni s-a decis sa nu mai funcționeze. Da’ nu așa, clar și răspicat. Ci absolut aleator și fără explicații.  Am apucat azi să-l mai pornesc nițel ca să pot scoate vm-urile de pe el și 4-5 ore cât am stat acolo a mers fără probleme.

Al doilea a picat de vineri. Aici e o poveste nițel mai lungă. Are pe el 2 RAID-uri 5, fiecare avea câte 3 discuri. Dintr-unul din ele a murit un disc și acu’ stăm să vină achiziția (în poli asta înseamnă că o să am hdd-urile prin octombrie undeva). Eu când l-am văzut picat am zis “hait, să vezi că s-a dus alt disc din RAID-ul ăla cu doar 2 hdd-uri”. Neah, și mai frumos. Ăla e bine-merci cu alea 2 discuri, în schimb din celălalt RAID5 controller-ul s-a hotărât brusc să scoată în afară 2 discuri. Și să nu le mai vadă ca fiind parte a discului logic respectiv. Bănuiți rezultatul, nu ?

Am ajuns în București vineri seara dar între căratul la muncă și statul acasă cu tovarașa de viață am ales “b”. Abia azi m-am dus acolo că de azi sunt “home alone” o  săptămână. Și vreo 5 ore mai târziu, după înjurături vis-a-vis de Support CD-ul de la ServeRAID și mă-sa ălora de la IBM m-am declarat învins. Pur și simplu nu am putut recupera RAID-ul respectiv. Am verificat discurile, nu au nici pe naiba da’ nici opțiunea de-a le adăuga înapoi în RAID nu o aveam. Ba mai mult, apăreau ca fiind “unused” cu doar ~120MB scris pe ele. Așadar din alea 3 discuri am pus unul ca spare la celălalt RAID și din celălalte două rămăse am făcut un RAID1 și am reinstalat ESX-ul pe el. Cu prețul a 2 vm-uri, unul dintre ele fiind, guess what, chiar instanța de acum o săptămână a blogului, de dinainte de a muta șandramaua pe un server nou cu nginx.

Acu’ ori e ăsta blestemat ori sunt serverele mele prea vechi ( ~4-5 anișori). Și ziceam că mă uit cu jind la HP că toate treburile astea le puteam face liniștit remote dacă aveam o consolă cu management. Astea n-au decât IPMI.

Apropos, are cineva de donat un CPU Xeon E5335/5345 și/sau niște șine de hdd-uri de 2,5 inch pentru IBM ? Dacă da, promit că dau bere la schimb.