I “heart” IBM

Neah, eram ironic. Îmi plăceau într-o vreme serverele IBM. De fapt ca și hardware și construcție și-acum îmi plac. În schimb în ultimele 2-3 săptămâni am ajuns să mă uit cu jind la niște servere HP noi.

După cum scriam în postul anterior, serverul vechi pe care-mi găzduiam eu site-ul ăsta și care mai ținea și alte câteva mașini virtuale cu diverse chestiuni s-a decis sa nu mai funcționeze. Da’ nu așa, clar și răspicat. Ci absolut aleator și fără explicații.  Am apucat azi să-l mai pornesc nițel ca să pot scoate vm-urile de pe el și 4-5 ore cât am stat acolo a mers fără probleme.

Al doilea a picat de vineri. Aici e o poveste nițel mai lungă. Are pe el 2 RAID-uri 5, fiecare avea câte 3 discuri. Dintr-unul din ele a murit un disc și acu’ stăm să vină achiziția (în poli asta înseamnă că o să am hdd-urile prin octombrie undeva). Eu când l-am văzut picat am zis “hait, să vezi că s-a dus alt disc din RAID-ul ăla cu doar 2 hdd-uri”. Neah, și mai frumos. Ăla e bine-merci cu alea 2 discuri, în schimb din celălalt RAID5 controller-ul s-a hotărât brusc să scoată în afară 2 discuri. Și să nu le mai vadă ca fiind parte a discului logic respectiv. Bănuiți rezultatul, nu ?

Am ajuns în București vineri seara dar între căratul la muncă și statul acasă cu tovarașa de viață am ales “b”. Abia azi m-am dus acolo că de azi sunt “home alone” o  săptămână. Și vreo 5 ore mai târziu, după înjurături vis-a-vis de Support CD-ul de la ServeRAID și mă-sa ălora de la IBM m-am declarat învins. Pur și simplu nu am putut recupera RAID-ul respectiv. Am verificat discurile, nu au nici pe naiba da’ nici opțiunea de-a le adăuga înapoi în RAID nu o aveam. Ba mai mult, apăreau ca fiind “unused” cu doar ~120MB scris pe ele. Așadar din alea 3 discuri am pus unul ca spare la celălalt RAID și din celălalte două rămăse am făcut un RAID1 și am reinstalat ESX-ul pe el. Cu prețul a 2 vm-uri, unul dintre ele fiind, guess what, chiar instanța de acum o săptămână a blogului, de dinainte de a muta șandramaua pe un server nou cu nginx.

Acu’ ori e ăsta blestemat ori sunt serverele mele prea vechi ( ~4-5 anișori). Și ziceam că mă uit cu jind la HP că toate treburile astea le puteam face liniștit remote dacă aveam o consolă cu management. Astea n-au decât IPMI.

Apropos, are cineva de donat un CPU Xeon E5335/5345 și/sau niște șine de hdd-uri de 2,5 inch pentru IBM ? Dacă da, promit că dau bere la schimb.

 

 

 

3 Comments I “heart” IBM

 1. vaxl

  Ultima oara cand am luat servere IBM de buna voie a fost prin 2010. De atunci am zis ca nu mai cumpar niciodata. IBM Bladecenter e o jucarie pe langa HP Bladesystem. Nu vrei sa stii cate servere blade au crapat cu defect de mainboard. Pe Bladecenter cu toate ca am teoretic posibilitatea de a instala remote un OS, practic nu a mers niciodata. Am incercat cu toate update-urile de firmware timp de 4 ani. Pur si simplu crapa consola aia Java in timpul instalarii si imi da unmount la ISO.
  As putea sa te ajut cu ceea ce ceri. Ma uit maine sa vad ce gasesc.

  Reply
  1. Radu

   pfuu, ambele cred că sunt mai noi decât junghiurile noastre. Cred ca ajung prin TM prin noiembrie dar ma gândesc serios la posibilitatea de a le trimite prin curier prin septembrie după ce ma întorc din concediu. Sinele îmi trebuie pentru un x3650 7979-kyg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *