Idee de afaceri (aproape gratis)

Parcă exista acum ceva vreme un site care facilita contactul între cei care posedau o mașină, aveau de făcut o călătorie în alte orașe și aveau și loc liber pentru a lua 1-2 pasageri. E posibil să mă înșel și să nu fie decât o altă idee pe care mi-aș dori s-o văd pusă în aplicare.

Unde vreau să ajung ? Păi la traficul din București. Majoritatea plecăm dimineața cu mașina aproape goală. În direcția în care mergem probabil că mai există și alții șoferi cu care ne îngrămădim zilnic. N-ar fi ideal să mai scăpăm de aglomerație folosind aceeași idee de mai sus. Să ne grupăm măcar câte 2-3 într-o mașină spre o destinație comună. Și la întoarcere să facem la fel. Să profităm cumva de miile de mașini aproape goale care blochează bulevardele Bucureștiului. 

În plus mai și socializăm cu diverse persoane. Putem să ne facem prieteni, putem să învățăm să apreciem oamenii pe care altfel i-am înjura prin trafic. Ei ? O idee bună ?

12 Comments Idee de afaceri (aproape gratis)

 1. avionaru

  cred ca esti influentat subliminat de radio in trafic. este in dezbatere in proiect de lege in Bucuresti care spune ca banda dreapta sa fie rezevata masinilor cu mai multi oameni in ele (am auzit la radio in masina ieri chestia asta) .ceea ce se traduce aproximativ la fel cu ce ai zis tu mai sus :) .

  Reply
 2. enzo

  ia da o fuga pana in ceva sat in care 90% au un job in orasul apropiat. sa vezi cum au rezolvat ei problema in spiritul romanesc binecunoscut.

  Reply
 3. Meekuu

  avionaru, nu prea ascult radio in masina. Prefer alt playlist :D. Da’ e bine de știut că se mai gândesc și alții.
  Ah, și ideea mea se referă la o posibilitatea de a anunța cumva rutele spre locul de muncă și orele.

  Reply
 4. rpetre

  Tare ideea, dar cred ca o sa ajungi sa descoperi autobuzul. Aia cu banda din dreapta e echivalentul “car pooling” din US (sau cel putin din California, unde am vazut), dar daca mai multi necunoscuti merg cu acelasi vehicul intr-o directie comuna se cheama “transport in comun”, oricum vrei sa-i zici.
  Daca notiunea de autobuz sau metrou ii deranjeaza asa tare pe unii, puteti sa va strangeti cate trei sa luati un taxi.
  Just my 2 cents.

  Reply
 5. mArius

  Pai si sa nu vada colegii mei de munca jentile mele din aliaj de titan si kryptonita de 100 de toli ?
  Sa nu vada ei cat de geniu am putut sa fiu incat sa iau la doar 8500 de euro o masina SH din ’98 in asa de buna stare din Germanica ?
  Pe care am adus-o singur, sofer meserias incepator ce sunt ?
  Dar uita-te ca nu e uzata deloc, nu vezi in ce stare e pielea, cureaua de transmisie a fost schimbata acu o luna…ia da-i o tura cu ea sa vezi ce zboara…sau mai bine nu ca cine stie..
  Hmmm….

  Reply
 6. obnoxious

  S-ar putea face un site pe chestia asta pe care sa pui locul din care vrei sa pleci pe harta, ora, unde ajungi cu masina si cate locuri ai libere. Mai poti pune si pe langa ce statii de metrou treci…
  Din proprie experienta, macar pe segmentul SIR-Militari – Crangasi ar functiona ideal, mai reduci din inghesuiala din 41 macar.

  Reply
 7. Dragos

  http://en.wikipedia.org/wiki/Carsharing

  Probabil ar aparea asemenea companii daca ar exista locuri de parcare de inchiriat/cumparat. Iti faci abonament … si te duci la car pond si iei masina cand iti trebuie, apoi o lasi in alt car pond. Platesti daca depasesti orele cumparate. Eu unul as folosi asa ceva, pentru ca ar fi MULT mai ieftin decat sa cumpar una. Plus ca folosesc masina ocazional (3-4 ori pe luna).

  Chestia pe care o zici nu o sa functioneze nicodata cu masinile personale. Lumea e dispusa sa se grupeze in taxi, la un inchiriat de masina, dar masina personala e sfanta, si nu numai la noi.

  Pe de alta parte mai eficienta mi se pare chestia aplicata in unele tari unde ai restrictii: de exemplu nu ai voie pe “fast lane” sau in centrul orasului singur in masina fie deloc fie decat daca ai platit nu stiu ce taxa. Daca sunt 4 in masina esti scutit de taxele de autostrada sau poduri. Stuff d-asta care chiar merge.

  Reply
 8. Cabral

  Vise taica, vise.
  Asta functioneaza partial in America unde sunt autostrazi cu o banda speciala pentru cei care merg cu minim un pasager.
  La noi… de-abia ne organizam intre prieteni sa mergem la un munte si-o mare cu aceeasi masina, d-apai sa depindem zi de zi unii de ceilalti in timp ce platim rate pentru tabla din parcare.
  E nevoie de mult timp pentru schimbarea unei mentalitati ce acum e mult prea proaspata.

  Reply
 9. Clarice

  Erm, exista transport in comun. Functioneaza cum zici tu: la anumite ore sunt preluati mai multi oameni care merg intr-o directie comuna dintr-un anumit punct…
  Mai iesi pe-afara, adminule /:)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *