Politica pe la noi

Mă uitam azi cum se lamentează lumea de politicienii patriei. Că-s hoți, că nu-și urmăresc decât propriile interese, că și-ar vinde și mamele dacă ar primi un comision îndeajuns de baban. Nimic mai adevărat. Și s-a spus nu odată că avem fix reprezentanții pe care-i merităm.

De ce să mâncăm rahat, dacă la noi (presupunem prin absurd) ar veni un politician cinstit, curat și care n-ar urmări decât interesul cetățenilor (am zis “prin absurd” da ?) românașii noștri n-ar da o ceapă degerată pe el. Dacă ar citi despre el prin ziare că a refuzat să primească mită și comisioane și a urmărit personal ca lucrurile să meargă normal în mod sigur majoritatea ar gândi despre el “iote bă ce fraier !” chiar dacă n-ar verbaliza ideea. Majoritatea românilor puși în aceeași poziție ar primi mită, ar trage un comision cât mai baban și în 2 ani ar trage spre cea mai tare vilă din Snagov. E o chestie care ține de educație. Iar până când nu vom fi educați ca nație nu vom avea nici un viitor prea strălucit. De aia o să ajungă și Becali și Zmărăndescu prin parlament (alături de alții papagali care nu au nici o legătură cu politica și mai ales cu legile țării).  

Am o nedumerire și vis-a-vis de uninominal. Ok, înțeleg că-s primele alegeri uninominale. Se știe totuși treaba asta de ceva vreme. Uninominal înseamnă că în zona mea (mică/mare în care trăiesc) o să fie aleasă o persoană. Persoană care ar trebui să fie cunoscută prin zonă. Să se fi remarcat prin ceva. Să ajute bătrânicile să treacă strada, să măture gunoaiele dimineața, să dirijeze traficul. Orice.

Neah, avem numai iluștri necunoscuți sau personaje sinistre “garantate” de câte cineva. Am mai zis mai jos de greața pe care-o am când o văd pe Abramburica pe afișe, garantată de Vanghelie. Oricât mi-e mie de nesuferită (și am motive de pe vremea când era ministru) Ecaterina Andronescu mi se face milă de ea s-o văd în asemenea hal. 

Criteriile după care au fost selectați oamenii din colegiile respective îmi scapă. Da’ am vaga senzație că au legătură cu “notorietatea”, banu’ marcat către partid și altele asemenea. 

După cum ziceam mai sus, hai să nu ne plângem, avem FIX ce merităm. Și-o să avem în continuare.

1 Comments Politica pe la noi

  1. E-nigma

    sa te intreb eu ce cauta Florin Calinescu sa candideze la.. Pitesti?!?!
    asta e, vreti alegeri libere, poftim. va bagam niste panarame, alegeti din astea. ei fac circ in campanie, voi ii injurati si va simtiti liberi in democratie, ca de-asta am facut lovitura de stat Revolutie in 89, nu?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *