Internet for morons

Ca de obicei sunt cu Realitatea TV pe fundal în timp ce lucrez pe acasă. Mai devreme au prezentat o știre pe care am găsit-o și la ei pe site :

De pe site-ul oficial de Facultății de Filosofie se poate ajunge pe o pagină unde există fotografii în care un profesor al instituției apare nud. Gheorghe Ștefanov, lector al facultății de Filosofie, publică pe pagina sa de Internet, alături de cursuri și curriculum vitae și fotografii indiscrete.

La TV au arătat site-ul facultății și pozele în cauză pe alt site. Pe blogul (personal) al respectivului profesor. După un scurt search pe google am găsit blogul în cauză. Pozele menționate în articolul de pe Realitatea sunt aici. După ce m-am lămurit care-i treaba cu pagina unde “publică cursuri și curriculum vitae” am vrut să vad care-i pagina facultății.

Tot în articolul de pe Realitatea zice că :

Decanul susține că a convocat pentru miercuri o comisie administrativă care să ia în calcul moralitatea gestului făcut de profesorul Gheorghe Ștefanov. Până atunci însă conducerea instituției a blocat accesul la pagina personală a lui Ștefanov de pe pagina de web a facultății. Gheorghe Ștefanov se bucură de o bună reputație în Facultate. la sfârșitul anului trecut, studenții i-au acordat calificative foarte bune pentru modul în care își predă cursurile.

Pe site-ul facultății, în pagina catedrei de filosofie teoretică și logică, sunt cadrele didactice din catedra respectivă. Într-adevăr, profesorul Ștefanov nu are link către pagina lui aflată pe serverul facultății. Dar asta nu înseamnă că accesul este blocat. Pagina există la adresa http://www.fil.unibuc.ro/~stefanov/. Este o pagină simplă, fără poze “porno” și fără chestii indecente.
Nici nu știu ce-i mai penibil, faptul că l-au luat în colimator pentru o pagină personală sau faptul că “au blocat accesul” scoțând link-ul.

Au sters într-un final pagina profesorului Ștefanov de pe serverul facultății. Noroc cu cache-ul care ne demonstrează cât de “compromițătoare” era.
Am văzut și articolul din Gândul care e mai penibil decât cel de pe Realitatea.

P.S. Precizez că nu am nici o legătură cu Facultatea de Filozofie sau cu profesorul Ștefanov.

Update 2 : A preluat știrea și ProTV-ul. Se putea ? La fel ca și cei de la Gândul sugerează că pozele sunt la 1 click distanță de săracii studenți inocenți. Și termină ironic zicând că profesorul este singurul care are drept de administrare și poate scoate link-ul. Copii, puneți mâna pe carte că altfel ajungeți ziariști imbecili.

3 Comments Internet for morons

  1. required_name

    Eu am citit doar in Gandul. Din ce-am inteles, doua erau problemele:

    a) pe pagina facultatii avea link spre blog-ul cu poze nud – aci inclin sa fiu de acord cu faptu` ca e oarecum nerecomandat sa faci asta. Vrei sa te afisezi gol? Perfect, dar nu cred ca e indicat sa pui link-uri catre respectivele pagini pe site-urile institutiilor academice…

    b) treaba cu legislatia, care ar cere profesorului sa fie un exemplu de moralitate, decenta etc. Well, aci nu stiu ce sa zic, nu cunosc legislatia. In principiu sunt destul de tolerant, dar treaba cred ca e discutabila. Probabil as fi fost mult mai open-minded daca ar fi fost vorba de ceva bunaciune de profesoara. :D

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *