Ipocrizie

Într-o duminică absolut leneșă de stat și de uitat la Futurama m-a mâncat undeva să apuc să mă uit pe știri și pe canalele de social-media uzuale (FB și Twitter).

Băi nene, poate ați uitat da’ merită să vă aduc aminte în ce țară trăim :

 1. Am avut de 3 ori un președinte care-a chemat minerii și din cauza căruia au fost bătuți crunt niște oameni prin ’90
 2. Am avut un premier fotomodel care-a demonstrat în mod repetat cam câți digiți are în IQ (un număr prim, mai mic decât 3 și mai mare decât 1).
 3. Am avut un alt premier cu diplome false, mincinos notoriu, tupeist, gurist și pe care, de abia plecat, s-au și apucat niște grămezi de idioți să-l regrete.

Și cu toate astea, la anunțul că ministrul propus al Sănătății e un tânăr de 29 de ani, toată lumea s-a grăbit să-l desființeze pentru că a pozat în chiloți la un moment dat. Nu știm cât de competent este, nu am văzut încă ce poate să facă, doar l-am tocat rapid pentru o chestiune total irelevantă.

E și mai ironic faptul că, mai acum 2 săptămâni, tinerii din stradă ar fi vrut oameni complet noi în politică, oameni tineri, care să nu fie atinși de un sistem corupt și bolnav. Iată, ăsta putea fi sau nu unul din ei. Aceiași oameni care făceau repede liste în google docs atunci au fost acum printre primii care-au postat rapid pozele în chiloți și au început să comenteze.

Nah, probabil că e mult mai competent un fost doctor, director a 3-4 spitale, cu experiență de peste 5 ani în administrația publică și trecut de 40 de ani. Dacă nu v-ați prins, cam ăsta-i profilul lui dom’ doctor Oprescu. Un excelent produs al sistemului !!!

Suntem primii la ipocrizie și la făcut miștouri. Ultimii la a ne asuma vreo responsabilitate.

UPDATE: Și uite, la vreo 24h distanță au apărut și argumentele relevante. Alea legate de socrul în PSD, apropierea de Bușoi și celelalte. Ieri au fost mai importanți și mai captivanți chiloții.

5 Comments Ipocrizie

 1. Alex Constantin

  Băi, dar dacă era femeie, avea 28 și poze în chiloți, ar mai fi protejat-o cineva? Evident, nu. Din “rapandulă, panaramă, târâtoare pe sub birouri” n-ar mai fi scos-o nimeni. Din punctul meu de vedere, pentru cea mai importantă funcție de conducere din sănătate, 2 ani de chirurgie și un curs de 4 luni de managemnt nu sunt de ajuns. Nu fotografiile erau problema

  Reply
 2. Gigel

  Dar ce XP sa ai la 29 de anișori : sti tu ce e ala in OPEX, CAPEX ? Ai condus tu oameni ? Ai făcut bugete ? Nu ne jucam cu ministere si nici cu bani mei : asa ca ….

  Reply
 3. ruxi

  Eu am stat la ora 2 pe livetext sa vad cine e propus. Chiar eram curioasa. TV nu am de ani de zile.
  Am stat cu sufletul la gura. Ok am vazut numele am inceput sa caut despre el. Nu am gasit nimic. nimic. Absolut nimic. Dupa o ora a aparut despre el articol. Am citit. Recitit. E simplu. 4 ani de rezidentiat nu inseamna experienta. E 0 experienta. Nu cred ca un rezident de anul 4 poate sa fie manager in sanatate! Poate fi gras si cu chelie, sau sa fie Grey in persoana. Am facut referire strict la pregatirea lui. Si da ma asteptam la o persoana cu ceva experienta in medicina, care sa stie ce se intampla. Ca a fost manechin si a pozat in chiloti am aflat la ora 8 seara. Chiar nu chilotii erau problema.

  Reply
  1. Radu

   Este absolut normal să porți discuția folosind argumentele legate de lipsa experienței, de pregătire eventual și de cine este în spatele numirii. Nu este normal să folosești ca argument faptul că a făcut poze în chiloți.

   Eu am aceleași rezerve ca și tine referitor la experiență. Dar nu am scris articolul despre asta, l-am scris despre ipocrizia celor care vroiau oameni nepătați de sistem dar au aruncat cu noroi la prima poză în chiloți.
   Așa cum argumentam și pe Facebook, lipsa experienței nu l-a oprit pe Zuckerberg de exemplu să ajungă miliardar. Nici pe alții. Poate că atunci când ai de a face cu un sistem corupt e o idee bună să aduci pe cineva care e încă idealist și nu a învățat ce e aia corupția și șpaga. Poate…

   Dar ca să revin on-topic, problema mea este cu argumentele folosite în discuție, și atât.

 4. coke

  Ceea ce spui tu mai sus e corect, pana la un punct. Caci din pacate tu faci abstractie de-un detaliu esential, omul n-are CV, nu-l recomanda nimic pentru a fi numit ministru. In prima faza el a iesit in evidenta tocmai din prisma varstei. Si e firesc, are 28 sau 29 de ani. E tanar. Se-ntampla rar sa vezi oameni atat de tineri intr-un guvern. Sigur, asta nu-i neaparat un dezavantaj. Si oamenii au inceput sa se uite pe CV-ul tanarului ex viitor ministru al sanatatii. Si n-au gasit mare lucru, in afara de un rezidentiat in Franta de 4 ani, ceva cursuri, unele facute la distanta, si un ONG, pentru apararea pacientilor, nou infiintat alaturi de-un membru marcant al PNL care se vrea primar in Bucuresti, Busoi. Si pe urma au aparut pozele. Ori e firesc sa faci misto, e firesc sa-ti ridici semne de-ntrebare, e firesc sa trolezi. Si te rog eu frumos sa-i cauti CV-ul, sa te uiti pe el, si sa-mi spui ce-l recomanda pentru un domeniu extrem de vast si esential, sanatatea. Si sa fim seriosi, el n-a fost retras pentru mistocareala de pe fb, sau pentru ca romanii n-ar fi suportat un ministru al sanatatii care a pozat in chiloti, ai fi naiv sa crezi asta, el a fost retras tocmai pentru ca breasla medicilor a reactionat deloc placut la auzul numirii sale. Uite aici un articol care explica destul de bine de ce respectivul a fost retras http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-20594557-nu-chilotii-sunt-problema-domnule-ciolos.htm?nomobile=

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *