Într-o duminică absolut leneșă de stat și de uitat la Futurama m-a mâncat undeva să apuc să mă uit pe știri și pe canalele de social-media uzuale (FB și Twitter).

Băi nene, poate ați uitat da’ merită să vă aduc aminte în ce țară trăim :

  1. Am avut de 3 ori un președinte care-a chemat minerii și din cauza căruia au fost bătuți crunt niște oameni prin ’90
  2. Am avut un premier fotomodel care-a demonstrat în mod repetat cam câți digiți are în IQ (un număr prim, mai mic decât 3 și mai mare decât 1).
  3. Am avut un alt premier cu diplome false, mincinos notoriu, tupeist, gurist și pe care, de abia plecat, s-au și apucat niște grămezi de idioți să-l regrete.

Și cu toate astea, la anunțul că ministrul propus al Sănătății e un tânăr de 29 de ani, toată lumea s-a grăbit să-l desființeze pentru că a pozat în chiloți la un moment dat. Nu știm cât de competent este, nu am văzut încă ce poate să facă, doar l-am tocat rapid pentru o chestiune total irelevantă.

E și mai ironic faptul că, mai acum 2 săptămâni, tinerii din stradă ar fi vrut oameni complet noi în politică, oameni tineri, care să nu fie atinși de un sistem corupt și bolnav. Iată, ăsta putea fi sau nu unul din ei. Aceiași oameni care făceau repede liste în google docs atunci au fost acum printre primii care-au postat rapid pozele în chiloți și au început să comenteze.

Nah, probabil că e mult mai competent un fost doctor, director a 3-4 spitale, cu experiență de peste 5 ani în administrația publică și trecut de 40 de ani. Dacă nu v-ați prins, cam ăsta-i profilul lui dom’ doctor Oprescu. Un excelent produs al sistemului !!!

Suntem primii la ipocrizie și la făcut miștouri. Ultimii la a ne asuma vreo responsabilitate.

UPDATE: Și uite, la vreo 24h distanță au apărut și argumentele relevante. Alea legate de socrul în PSD, apropierea de Bușoi și celelalte. Ieri au fost mai importanți și mai captivanți chiloții.