2 scurte

1. Peste tot este anunțat învingătorul în războiul formatelor. Toshiba a renunțat, Blu-Ray s-a impus în final. Și stau să mă gândesc acum cât costă un player Blu-Ray ? ~300 € ? P’acolo. Cât o să coste un player HD-DVD de’acum înainte ? Având în vedere că-i un format mort (anunțat oficial) ? Cu alte cuvinte, o oportunitate de-a cumpăra un player HD-DVD la un preț mai mult decât convenabil.

2. Anunțul Microsoft cum că, pentru a veni în sprijinul zecilor de mii de tineri dezvoltatori, va oferi uneltele de dezvoltare gratuite de acum înainte m-a făcut să zâmbesc ușor ironic. Suntem în 2008. Uneltele de dezvoltare Open-Source sunt deja folosite de ceva vreme. Am avut de gând să scriu un post mai lung pe tema asta dar am găsit multe din argumentele mele în 2 articole excelente :

Microsoft’s stingy DreamSpark program și Microsoft’s DreamSpark – What a Giveaway.

Nu prea mai rămâne nimic de spus.

3 Comments 2 scurte

 1. Fuzzy

  Mai este cazul să subliniez că fără haiducii romantici ai open souce-ului Microsoft ar fi continuat să jupoaie și pielea de pe dezvoltatori?
  În loc să curgă milioane de pixeli pe tema asta am trimite fiecare câte un nenorocit de mail care să conțină un sec “thanks!” nebunului de Stallman.
  Până la urmă gcc este cam motorul din spatele tuturor.
  Și apropos de poveste asta îmi amintesc scrisoarea de recrutare (http://esr.ibiblio.org/index.php?p=208) trimisă lui Eric S. Raymond.
  Un lucru e clar: barca se claină și băieții intră în criză. Yey!

  Reply
 2. Matei

  Si pot sa te intreb ce naiba faci cu un HD-DVD player, daca nu mai apar filme in formatul asta? O sa te uiti la DVD-uri normale? Asa mai bine iti iei un DVD player comun. Mie imi scapa logica pentru care cineva si-ar mai cumpara HD-DVD playere – doar pentru ca sunt ieftine?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *