sau “mama tâmpiților e mereu gravidă”

E un “nene” de care zice zoso la el pe blog p’aci și care, foarte frustrat de întorsătura dramatică pe care au luat-o evenimentele în ceea ce privește interviul vieții lui cu zoso, s-a gândit să posteze un comentariu cu versiunea lui vis-a-vis de toata povestea pe toate blogurile aflate în blogroll-ul “inamicului”.

Partea proastă e că toate comentariile au nimerit fics în lista cu spam-uri. Partea bună e că, dacă până în momentul respectiv nu-i știam numele pentru că zoso a fost îndeajuns de civilizat să nu-l publice, acum îl știu pentru ca a postat cu adresa de mail ( [email protected] ). N-am dat click pe link-ul trimis de el în comentariu dar l-am întrebat pe zoso daca iar s-a certat cu tâmpiți pe net și ce legatură are toată treaba cu blogul meu. Am citit postul lui legat de interviu după care am citit și postul lui “nenea” Mariush și am ajuns la concluzia din titlu și din prima linie a acestui post.

M-am decis să-i trimit un mail civilizat în care să-l rog să evite pe viitor astfel de incidente la care nu am intenția să iau parte. Mail care suna așa :

As aprecia daca nu ai mai spama blogul cu mesaje cretine.

Iti multumesc.

În nici 10 minute primesc următorul răspuns :

iar tu ai putea sa nu imi mai trimiti mesaje de rahat. tu primesti oricum spamuri :) .

Well i-am răspuns la fel de civilizat dar “ușor” ironic :

Ti-am adresat o rugaminte pe un ton civilizat. Nu te cunosc, nu ma intereseaza cu cine te certi pe net sau de ce.
In alta ordine de idei nici tu nu ma cunosti pe mine. Oricum mesajul tau a aterizat in spam direct (si asta spune multe) iar mail-ul meu nu a fost decat o atentionare politicoasa de a evita astfel de situatii pe viitor.

Si ca sa ma lamuresc totusi cu cine am avut onoarea, este Marius Ianus sau Mariuș Ianuș sau Mariush Yanus sau Mariush Yanuș ?

(Între timp am dat un mic search pe gogule după numele individului. Are articol pe Wikipedia aici, a fondat curentul poetic numit “fracturism” (WTF ?!), și este căsătorit cu “poeta și traducatoarea” Domnica Drumea (și ea cu articol pe Wikipedia bineînțeles). Numa’ cu vedete de primă mână colaborează Gândul ăsta tată. Pe când în manualele de istorie și lb. română domnu’ Ianoș ? Ca să nu ne mai întrebam de ce ies atât de idioți copiii noștri după 8 ani de școala generală și 4 de liceu în ultima vreme.
Și ca să închei într-o notă la fel de transparentă o să-i fac un “bine” lui Mariuș și o să-i postez comentariul lui aici. Care sună fics așa (pentru cei care nu l-au primit) :

yanush | [email protected] | http://hyperliteratura.reea.net/ | IP: xx.xx.xx.xx

Iată aici discuția pe care am purtat-o cu micul blogăr zozo, discuție pe care el o aruncă în cap, printr-un procedeu irațional, ba chiar prostesc, ziarului cu care colaboreaz.

Din cauză ca și-a șters singur postul de pe blog o să șterg și eu link-ul către blogul lui de aici. Nu de alta dar nu vreau să-i fac reclamă. Stați liniștiți, nu pierdeți nimic.

P.S. Din “greșeală” am omis să protejez mail-ul personajului în cauză. Sper să nu pățească și el ca mine și să se trezească cu spam-uri.