Mecanicii ardeleni

De ceva vreme am ceva belele pe la mașină legate de cutia de viteze/timonerie. Poveste lungă, o voi publica pe aici imediat ce se rezolvă definitiv.  Eh, și după cum vă spuneam, weekend-ul trecut am plecat într-o vizită de câteva zile până în Sibiu.

Nu am avut probleme cu mașina pe drum, am ajuns cu bine. Noi stăm în Rășinari de fiecare dată când ajungem în zonă iar duminică dimineață am plecat până prin Sibiu să ne plimbăm, mai târziu am fost la “La Dobrun” și mai pe după-amiază am dat și-o fugă prin Auchan ca să-mi iau o pereche de papuci că înghețam cu tălpile goale prin pensiune. La întoarcere, când să parchez mașina constat că marșarierul meu nu era de fapt marșarier. Ci părea mai mult a 3-a. De fapt cam în orice viteză băgam mașina părea a 3-a. Nu realizasem vreodată cât de important este mersul înapoi până în momentul ăla când trebuia să întorc mașina pe o străduță îngustă. Și mai nasol e că în Rășinari se fac niște lucrări de canalizare tocma’ acum în miezul iernii și străduțele de pe acolo arată ca niște drumuri forestiere după ploile de primăvară.

Aflat în imposibilitatea de-a întoarce am ales să merg înainte și să ocolesc nițel ajungând înapoi pe aceeași stradă în punctul dorit. Doar cu a 3-a. Pe niște noroaie și niște șanțuri imense.

A doua zi dimineață era 1 decembrie. Dar am aflat că sunt niște mecanici prin Rășinari care lucrează, și cătinel am adus mașina până la ei. Tot cu a 3-a. O bag “pe elevator” (de fapt deasupra gropii clasice de lucru ). Mecanicii, 2 neni pe la 50+ de ani, cu niște fețe rumene pe care se întindea câte-o mustață falnică albă și niște burți mari pe care plesneau niște bundițe populare, au coborât în groapă cu o lampă și au început să se uite pe la zona de timonerie. Câteva zeci de secunde mai târziu unul din ei iese și, punându-mi în palmă o garnitură de cauciuc de aproximativ 1cm în diametru îmi spune cu un accent ardelenesc veritabil “Pune-ți-o undeva bine domnu’ că poate mai aveți nevoie de ea…”

Celălalt, ieșit și el din gaură și sesizând nedumerirea de pe chipul meu, completează “No se blocase de la garnitura aia, da’ acu’ am deblocat-o și aia poate vă mai trebuie la ceva…”

M-a costat 10 lei.

Nu aveți idee cu ce morcov am plecat de-acolo. Dar în ziua aia am mai făcut o plimbare prin Sibiu cu mașina, încercând în primul rând să găsesc un service mai de încredere dar văzând că merge am lăsăt-o așa iar a doua zi am ajuns lejer până în București fără nici o problemă. Și am dus-o în service aici mergând.

4 Comments Mecanicii ardeleni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *