Pentru ca orice poveste frumoasa are nevoie de un happy-end pe masura o sa va spun cum s-a terminat problema referitoare la bazele de date la Ministerului Sanatatii.

La scurt timp dupa ce-am publicat articolul am primit un mail de la un reprezentant al firmei care tocmai incepuse contractul de service cu MS. Mi-a multumit frumos pentru avertizare, mi-a spus ca a inchis si portul in firewall pentru mysql si m-a intrebat daca am mai observat ceva dubios pe ms.ro.

I-am raspuns la fel de frumos ca nici treaba cu mysql-ul nu o observasem eu, nu stau sa fac scanari de porturi de obicei si i-am recomandat sa seteze adresele de contact ca sa poata fi anuntati in caz ca vrea cineva sa semnaleze vreo problema. L-am intrebat si daca nu a deranjat pe cineva faptul ca am setat eu parola.

Se pare ca n-am deranjat pe nimeni ba chiar a fost binevenita interventia mea.

Eh, final fericit sau nu ? Nu-i asa ca-i fain cateodata sa nu dai de dinozauri panicati ca te-ai plimbat prin bazele de date ? Sau de tot felul de alti idioti care te ameninta cu datul in judecata atunci cand incerci sa le semnalezi o problema. (Asta-i cu directie apropos de ce i s-a intamplat lui Dragos Manac. Poate intr-o buna zi o sa pot sa aduc si eu putin mai multa lumina in toata tarasenia respectiva. Deocamdata sunt legat la maini.)