Fac ce fac si iar ma intorc la magazinele online si la retelele lor de distributie.

Am pus ochii acum ceva vreme pe un soarec optic Flybook pentru notebook-uri. Nu ala wireless de 200 RON ci unul wired in range-ul de pret 30-40 RON. (Daca e sa dau multi bani pe un soarec iau un Logitech).

L-am vazut prima oara pe PC Garage dar acolo nu mai e de ceva vreme pe stoc (sau nu l-am prins eu). Zilele trecute m-a sunat un prieten sa ma intrebe ce mouse mic de notebook as recomanda eu. (ok, sar peste specificatia “pentru o fata” pentru ca vreau sa trec peste comentariile pe care oricum o sa le sterg dupa :D)

Prin urmare am zis sa mai caut si prin alte zari si sa iau si eu unul. Dupa incercari nereusite cu mediadot si inca vreo 2-3 magazine online m-am oprit la pcfun.ro. Deh, apartin direct de FIT Distribution, il aratau ca fiind pe stoc, ce sa mai, am dat lovitura. Comand doua bucati (ieri pe la ora 14) si ma pun pe asteptat. Relativ rapid comanda e preluata de un operator. Acum nu mai asteptam decat un telefon pentru confirmare. Nimic.

Azi dimineata, fiind prin zona in care au ei depozitul, il rog pe prietenul pentru care mai comandasem un mouse sa dea un telefon la ei sa-i intrebe de comanda. Ma suna inapoi sa-mi spuna ca nu exista pe stoc ala. Le-a luat cam 20 de ore sa realizeze ca nu au aia pe stoc. Tardiv si pentru a mai apela in timp util la alte magazine. Dupa discutia telefonica au catadicsit si ei sa ma anunte pe mail ca nu au pe stoc produsul.

A doua faza legata mai mult de distribuitori de data asta am patit-o (o patesc inca) cu un HDD IDE pentru notebook. Vreau sa-mi iau un HDD IDE de 160GB Seagate pentru batranul meu laptop. Tot asa, l-am cautat in 4 zari ca sa aud de fiecare data acelasi raspuns. Distribuitorul NU mai vrea sa importe modelul respectiv. De ce ? Nimeni n-a putut sa-mi raspunda asta. Se fabrica in continuare (din ce-am vazut la Seagate pe site) dar nu vor smecherii nostri sa aduca modelele respective. Ca deh, nu le convine sa nu mai aiba vanzari la restul probabil, Seagate fiind singurul cu 5 ani garantie. In timpul asta Seagate prin parteneri modelul respectiv la 99$.

Si cica am intrat in UE… Bleah…