Momentul "Geoana"

Visez sa am un moment “Geoana”. Sa va explic ce-i un moment “Geoana” ? E ala când te culci seara și totul merge într-o direcție clara și te trezești dimineața întrebându-te cum naiba ai ajuns în realitatea asta paralela în care toate-s pe dos de cum erau când te-ai culcat. E un salt într-o noua dimensiune în care totul este guvernat de alte reguli.

Ei cam așa ceva aș dori sa traiesc și eu. Sa ma culc seara în țara asta având în prim-plan circul din ultimele zile de prin presa și sa ma trezesc a doua zi în exact același loc dar sa fiu nevoit sa-mi dau palme ca sa fiu sigur ca nu dorm înca.

Sa nu știu cine-i Nastase, Ponta, Basescu, Vadim, Dan Diaconescu și alții. Sa ma duc la munca zi de zi și sa știu ca banii pe care-i vars la buget nu ajung în buzunarele politicienilor sau și mai rau, ca n-ajung mita electorala. Sa nu existe premizele sa se întâmple circul din ultimile zile. Oamenii politici sa nu alerge dupa diplome pe care sa le atârne în CV ca niște bling-bling-uri de neam prost. Partidele politice sa nu se certe între ele ignorând nevoile cetațenilor.  Știți voi, chestiile pe care le gândim toți aștia din generația mea, cei care-am prins și dictatura lui Ceașescu și pe aia a lui Nastase și pe asta a lui Basescu.

Ei cam asta ar fi momentul “Geoana”. Deși daca stam sa ne gândim puțin logic ceea ce am descris eu mai sus ar fi un “anti-Geoana”. Nu de alta da’ el s-a culcat fericit și s-a trezit într-un coșmar.

3 Comments Momentul "Geoana"

 1. Mihai Todor

  Sau, mai bine faci o investiție în viitorul tău și renunți la ei, așa cum au renunțat ei la poporul român încă dinaintea revoluției.

  Zău așa, oricât de dragi mi-ar fi prietenii pe care i-am lăsat în București ca să plec aici, deja îmi este evident că a fost decizia corectă să plec și am să-ți înșir câteva motive:

  – tot ce aud legat de politică este despre România, că deh, am ajuns până și pe slashdot.org
  – știi, berile alea “șmechere” care le vezi afișate prin Carrefour la capătul raftului? Da, alea pe care se pune praful pentru că puțini se aventurează să le cumpere. Ei bine, aici alea sunt standardul, chiar și în cea mai dărăpănată crâșmă. La fel și la capitolul ciocolată și, în general, cam la orice produse care nu sunt de bază.
  – în România aș fi refuzat categoric să merg la un restaurant unde trebuia să las peste 50 de RON pentru o cină. Aici mi s-a părut rezonabil să dau 50€ pentru o cină deosebită, la un restaurant cu tradiție. E scumpuț ce-i drept, media fiind undeva pe la 25 – 30, dar zău, nu-ți pare rău de bani.
  – treceam pe o stradă lăturalnică, prin dreptul unor case și, din curtea uneia, se întindea un cireș plin de fructe până în stradă. Era suficient să merg pe sub el, că dădeam cu capul în cireșele aproape coapte. Am ridicat ușor mâna să culeg una, așa, de gust, moment în care am realizat că încă-s român și am renunțat.

  Reply
 2. nexus

  Vezi ca momentul “Geoana” presupune si un “Mihaela, dragostea mea”. Asadar, mai intai vezi daca indeplinesti toate criteriile. :))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *