Acum vreo 2 săptămâni, pentru că am avut neaparată nevoie, am început să caut un adaptor USB-Serial (RS232) pe la firmele din București. În afară de ce-am găsit (la eMag și încă vreo 2) cu 70+ RON, mai aveau pe pagina de net cei de la SigmaNet și Spot (dar nu aveau pe stoc) și Conectica ( http://www.conectica.ro ).

Trimit un mail la Conectica și întreb de jucarie. Primesc răspuns destul de prompt și le zic că o să rog un coleg care stă prin zonă să treacă pe la ei să ridice adaptorul. Pe pagina de net au adresa sediului social (unde am presupus ca-i pot găsi și pe ei, având în vedere că nu există alte informații pe site și nici ei n-au specificat în mail). Îl rog pe săracul coleg să treacă pe acolo într-o zi. Mă sună și mă înjură și-mi zice că în sediul respectiv nu era decât o domnișoară care de abia știa cum o cheamă da’ să mai și răspundă la întrebări de genul “Aveți cablu USB-Serial ?”.

Îi cer scuze (parcă :P ) colegului și o las baltă în ziua aia. A doua zi, revin cu un mail către firmă. Îmi răspunde aceeași persoană (ca și la primele 2 mail-uri) și îmi spune că adresa de unde pot ridica produsul este Orzari nr. 70. Îi înjur în gând că îmi fac prietenii să umble de aiurea pe străzi și îi răspund că o sa trec în urmatoarele zile pe acolo.

Fiind destul de departe de mine n-am avut când să ajung așa că l-am rugat tot pe același coleg să treacă pe acolo când poate.

Și a putut ieri, la o săptămână și ceva de la schimbul de mail-uri. Mă sună vineri pe la 10 dimineața să mă mai întrebe odată adresa. Îi spun “Orzari 70”. Mă întreabă daca-s sigur. Eu, verific încă odată mail-ul de la ei și-i răspund că “DA”. Îmi spune că la nr. 70 este o casă dărăpănată, cu geamuri sparte și gardul cam rupt. Și în plus, nici nu pare să fie nimeni pe acolo că n-a răspuns la apelurile făcute (probabil bătut cu un băț în gard). Îi spun să se uite la casele de lângă să nu fi greșit ăla numarul și-i zic că, în timpul ăsta, sun și eu la respectivii și mai întreb odată.

Zis și făcut. Sun, (a se nota că nu am mai discutat cu ei la telefon până în momentul respectiv) și îmi răspunde o voce bărbătească și îi spun că am un prieten care caută adresa lor și s-a rătăcit pe acolo. Mă întreabă dacă am făcut vreo comandă la ei și-i spun că am facut în urma cu vreo săptămână. Mă întreabă dacă e vorba de cablul USB-Serial și-i spun ca “da”. Ori firma respectivă duce lipsa de comenzi ori omul avea o memorie de elefant. Whatever, îmi răspunde că-i la nr. 70 și că-l așteaptă pe coleg.

Îl sun pe amic și-i spun că-i într-adevar vorba de nr. 70. După încă vreo 10 minute mă sună înapoi să-mi spună că a rezolvat și că a făcut și niște poze la nr. 70 ca să-mi dau seama unde l-am trimis.

L-am trimis aici :

 

 
Îmi cer scuze încă odată. Nu mai fac. Promit că o încerc să mă țin departe de ei așa cum am reușit și cu PcZone.