Acum mai puțin de un an lăudam service-ul celor de la Cirma, deveniți între timp Cordon Group (chiar, cine pisici le tot alege numele ăstora, parcă văd că la anu’ îi cheamă Parâma Electronics).

Acum appx. o lună iar mi s-a bușit telefonul. Exact cu aceleași simptome ca prima dată. Probleme la touchscreen. Suprafața rezistivă făcea contact în permanență și nu mai răspundea nimic pe ecran. Având în vedere că mai am cam 4 luni de garanție cred că nu mă apucă martie anul viitor cu telefonul ăsta funcțional. În ritmul ăsta îmi cam bag bula-n HTC și o să-mi iau un Samsung ceva. Păcat pentru că-mi plăcea feelingul dat de telefoanele HTC. Par a fi construite mai solid. Însă chiar nu mă așteptam să mă plimb de 2 ori în service în decurs de un an și cu aceeași problemă.

Aș putea da vina pe faptul că e smartphone și că deh, sunt mai sensibile astea decât telefoanele vechi. Că vorba aia, încă am un SE K750 funcțional (cred că face acum vreo 6-7 anișori). Mai am și un Ericsson T39 (care face vreo 10 anișori). Ambele încă funcționale. Da’ problema e că am și un SE M600 care a fost abuzat îndelung și tot smartphone e, tot ecran rezistiv are și merge fără grețuri. Ecran rezistiv are și PDA-ul meu FSC N520. Iar ăla e folosit pe post de navigator și de mini-tv pentru serialele la care mă mai uit din pat. Săracul arată de parcă a făcut războiul dar încă funcționează.

Din păcate nu-s un foarte mare fan al produselor Apple. Din varii motive printre care și o ciudată dorință de-a nu avea device-ul care să gândească pentru mine. Sunt o persoană tehnică, îmi place la nebunie curba aia de învățare la fiecare device nou cumpărat. Îmi place să descopăr chestii noi, ascunse. Atunci când device-ul nu mai are nici o taină pentru mine începe să mă plictisească. Așa că aș prefera un sistem de operare configurabil în dauna unuia care ar trebui în mod teoretic să-mi simplifice viața.

Îmi pare rău de HTC-ul pe care-l am acum. Într-un mod ciudat, m-am înțeles destul de bine cu Windows Mobile-ul de pe el. Singurul neajuns au fost problemele de fiabilitate. De fapt cred că HTC-ul ăsta este cam primul telefon cu care am ajuns vreodată într-un service. Și acum zău că-mi lipsesc vremurile în care nu eram nevoit să fac chestia asta.