Oameni de vânzări

giveupAm cerut acum vreo 2-3 zile o ofertă de un echipament care vine și cu licențe de utilizatori. Licențele de utilizatori sunt de două tipuri, excluzându-se reciproc. Ieri în timpul zilei, pe la 2 a venit oferta, un fișier docx (deci editabil) conținând 500 de bucăți din ambele tipuri de licențe și la total suma adunată pe prețul ambelor tipuri de licențe.

Trimit mail înapoi prin care le cer frumos să-mi refacă oferta cu numărul de licențe dorit (aici fusese greșeala mea că nu specificasem exact numărul) și doar cu un anumit tip de licență astfel încât să apară totalul cum trebuie. Nu de alta dar oferta pleacă de la mine la achiziții și oamenii respectivi nu sunt tehnici ca să știe ce înseamnă fiecare part-number de pe acolo așa că trebuie să fie cât mai clară.

Primesc răspuns de abia astăzi dimineață la 11 cu un docx nou care conținea DOAR licențele, numărul cerut. Hardware-ul sula. Să ne înțelegem, fără hardware nu am ce să fac cu licențele respective, nu sunt licențe de OS sau ceva. Îmi trag facepalmul aferent și îmi cântăresc opțiunile. Ca să nu mai pierd timpul iau eu primul docx, șterg din el tipul de licență de care nu aveam nevoie, modific numărul de utilizatori pentru celălalt tip, iau prețurile din al doilea docx și calculez totalul pentru toate. Le trimit mail cu documentul salvat de mine atașat în care le spun că asta este ce doream și îi rog doar să-mi confirme că este totul ok ca să pot trimite oferta mai departe.

Peste o oră primesc mail cu răspuns și cu un pdf atașat. Ce-a făcut omulețul nostru de vânzări, probabil enervat de “aroganța” mea de a-i face munca lui s-a apucat și a făcut fix aceeași chestie în docx-ul inițial (nu, nu l-a preluat pe al meu) și l-a salvat pdf și mi l-a trimis. Doar c-a uitat o mică chestiune esențială, a lăsat cele 500 de bucăți inițiale de licențe. De data asta mi-am dat facepalm cu ambele mâini și i-am răspuns cu un “Se pare că nu reușim să ne înțelegem”. Am primit în ~10 minute mail înapoi cu docx-ul trimis de mine și transformat în pdf. De unde știu că e fix ăla salvat de mine și nu cel de dinainte ? Păi pentru că și eu când m-am apucat să modific oferta trimisă de ei ieri am uitat să modific ceva. Data de pe prima pagină, dată care în primul pdf trimis de ei este 12 iulie iar în cel de-al doilea este 11 iulie, adică exact așa cum apare în docx-ul trimis de mine. Noroc că aia nu e informație relevantă.

Eh, și uite cu oameni din ăștia de vânzări vor companiile să vândă. Oameni incapabili să înțeleagă niște instrucțiuni simple și să urmeze un fir logic. În plus a avut nevoie de vreo 2 ore să răspundă la mail cu o ofertă corectă în condițiile în care eu i-am făcut-o în 10 minute mahmur fiind. Da, sunt conștient că nu numai asta face dar în condițiile în care fuți o ofertă, te grăbești și tu să-ți repari eroarea cumva, prioritizezi un task pe îl aveai de facut mai devreme și pe care, din cauză că ai fost ușor bleg, l-ai făcut prost.

Ăștia-s geniile alea care vor 1000€ salariul imediat după ce-au ieșit de pe băncile facultății deși nu prea i-ai lăsa nici să-ți lege șireturile.

5 Comments Oameni de vânzări

  1. CatalinM

    Amin .. Asa e peste tot. Sa vezi ” lanturi ” de mailuri, intinse pe cateva zile, pentru o chestie care se poate afla in 5 min daca te logezi pe server.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *