Oblivion

Weekend-ul ăsta am încercat iar să văd un film ultra-lăudat. Și pentru că tot a apărut la “închirieri” am dat “play” la Oblivion.

După primele 20 de minute din film tot nu reușeam să văd care-i ideea principală. Unde vor creatorii filmului să ne introducă cu un început atât de lung în care Tom Cruise se plimba cu nava-coaie și visa cum se întâlnește cu Olga Kurylenko. Un început ATÂT de plictisitor încât am adormit prima oară când am început să mă uit la film.

oblivionship

Serios acum, găsiți 2 cuvinte care să descrie nava asta…

După încă vreo 20-30 de minute am avut un deja-vu. Da, e un Moon versiunea 2 cu ultra buget, cu 2 gagici și cu un Morgan Freeman care poartă niște ochelari cu care vor face furori hipsterii anul viitor. Ah, și cu ăla din Game of Thrones care se culcă cu soră-sa. Și cu încă niște figuranți care cică au supraviețuit pe planetă timp de vreo 60 de ani în niște catacombe în timp ce Tom Cruise se relaxa într-o cabană pe-o margine de lac înconjurată de pădure.

MorganFreeman

Vintage is cool !

Spre final m-am simțit extrem de prost ca IT-ist. Pentru că personajul ăla negativ al inteligenței artificiale care-a reușit să invadeze Pământul a fost mai prost decât un copil de 5 ani căruia îi promiți vrute și nevrute mâine dacă se spală pe dinți azi. Măcar HAL-9000 n-avea drone la îndemână…

tet

“Just what do you think you’re doing, Dave? “

Iar la “happy-end-ul” de dinainte de generic tragi o singură concluzie. Nu contează cu cine rămâne în final Olga Kurylenko atâta timp cât e un Tom Cruise.

oblivion

Mdap, Olga, singurul atu al filmului…

P.S. Am încercat să nu dau spoilere… :P

8 Comments Oblivion

 1. nexus

  “P.S.”: Nu ai reusit… :))

  Faptul ca inteligenta artificiala stie sa cloneze o armata si sa invadeze o lume nu inseamna ca depaseste inteligenta unui copil de 4 ani, dupa cum spunea un studiu recent cu privire la nivelul exemplelor curente. :))

  Dar, revenind la aspectele importante din film, nu ti s-a parut ca “tet” suna ca alt cuvant din limba engleza? :)) Da, faptul ca e reprezentat ca o piramida imensa (sau era ca un tetraedru?) nu ajuta ideea…

  Reply
  1. nexus

   “It takes one to know one” :))

   Oricum, filmul arata bine ca efecte speciale si cam atat – povestea nu este plauzibila (sa clonezi zeci sau sute de milioane de soldatei, fara acces la hrana pentru ei, sa produci tot echipamentul fara sa ai acces la materii prime etc.). Mi se pare cam mult sa stea cineva (vezi link-ul lui neagrigoren) sa faca un “tratat de psihoanaliza” pe asa ceva.
   Te uiti, poate iti place si treci mai departe – nu e nimic memorabil sau bun de analizat.

 2. Dan

  Asta a fost unul din cele mai plictisitoare filme vazute de mine. Timp pierdut. Dupa ce l-am vazut, m-am uitat si la comentariile de pe IMDB, sa vad daca sunt eu “lent” si n-am inteles filmul. Sa le citesti si tu, sunt interesante,

  Reply
 3. edi

  un film de nota 6, asa fac mereu, incep sa-l vad, desi e plictisitor si slab din primele 30 minute, dar ma fortez sa-l vad pana la final, ca na lumea il lauda, dupa care ma oftic cum de mi-am irosit timpul pe ceva ce nu-a meritat!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *