Weekend-ul ăsta am încercat iar să văd un film ultra-lăudat. Și pentru că tot a apărut la “închirieri” am dat “play” la Oblivion.

După primele 20 de minute din film tot nu reușeam să văd care-i ideea principală. Unde vor creatorii filmului să ne introducă cu un început atât de lung în care Tom Cruise se plimba cu nava-coaie și visa cum se întâlnește cu Olga Kurylenko. Un început ATÂT de plictisitor încât am adormit prima oară când am început să mă uit la film.

oblivionship
Serios acum, găsiți 2 cuvinte care să descrie nava asta…

După încă vreo 20-30 de minute am avut un deja-vu. Da, e un Moon versiunea 2 cu ultra buget, cu 2 gagici și cu un Morgan Freeman care poartă niște ochelari cu care vor face furori hipsterii anul viitor. Ah, și cu ăla din Game of Thrones care se culcă cu soră-sa. Și cu încă niște figuranți care cică au supraviețuit pe planetă timp de vreo 60 de ani în niște catacombe în timp ce Tom Cruise se relaxa într-o cabană pe-o margine de lac înconjurată de pădure.

MorganFreeman
Vintage is cool !

Spre final m-am simțit extrem de prost ca IT-ist. Pentru că personajul ăla negativ al inteligenței artificiale care-a reușit să invadeze Pământul a fost mai prost decât un copil de 5 ani căruia îi promiți vrute și nevrute mâine dacă se spală pe dinți azi. Măcar HAL-9000 n-avea drone la îndemână…

tet
“Just what do you think you’re doing, Dave? “

Iar la “happy-end-ul” de dinainte de generic tragi o singură concluzie. Nu contează cu cine rămâne în final Olga Kurylenko atâta timp cât e un Tom Cruise.

oblivion
Mdap, Olga, singurul atu al filmului…

P.S. Am încercat să nu dau spoilere… :P