Oldies

Evident iar am intrat direct în priză după scurta vacanță de Paște așa că iar am lăsat lucrurile în paragină pe aici. Iar principalul vinovat care-a acaparat tot timpul meu liber din ultima vreme se cheamă “Transport Tycoon”. Mi-am adus aminte de el într-o discuție la un moment-dat și mi s-a făcut o poftă teribilă să-l joc din nou.

Așadar l-am căutat mai întâi prin colecția din dotare și apoi pe net. Știam că exista versiunea open, “OpenTTD” dar știam că avea nevoie de fișierele din jocul original pentru a rula. Ei bine, prima surpriză pe care-am avut-o a fost că versiunea mai nouă de OpenTTD nu mai are nevoie de fișierele originale și poate fi jucat stand-alone. Cea de-a doua surpriză și mult mai plăcută a fost faptul că mai nou există și pachet de grafică pe 32 biti pentru OpenTTD (screenshot mai jos). Iar cea de-a treia este că versiunea OpenTTD este în plină dezvoltare (ultimul release a ieșit chiar undeva luna asta).

Astea au fost chestiile observate la prima vedere. În joc mai sunt însă multe îmbunătățiri extrem de utile. De la sortarea diverselor liste folosind diverse criterii (ex. trenurile sortate după anul apariției, viteza maxima, etc) până la o extrem de utilă opțiune de înlocuire a unei întregi serii de mijloace de transport. Dacă mai punem la socoteală și un suport multiplayer, diverse pachete pentru AI sau pachete grafice cu seturi de mijloace de transport descoperim un joc cu totul nou.

Prin urmare am dat în mintea copiilor și m-am apucat să mă joc ca disperatul. Choo-choo…

14 Comments Oldies

 1. VAXXi

  Presupun c-ai văzut discuția de pe Slashdot despre OpenTTD 1.0, da’ ie-te: NoAI, AI mai bun decât cel original.

  Oricum, vorba unuia: joc făcut în ’94, care încă se mai joacă 16 ani mai târziu – e ceva :-)

  Reply
 2. Meekuu

  Hehe, nu văzusem pe Slashdot. Am ratat știrea aia și independent de Slashdot dar cam în aceeași perioadă mi-a venit și mie cheful de TTD. Iete cum se formează o conștiință comună a geeks-ilor de pretutindeni :D.

  Reply
 3. Sabotor

  Acu vo’ 3 saptamani mi-a venit si mie un chef nebun de TT. Si la fel, m-am pus sa ma joc in disperare, de m-a prins dimineata de cateva ori :)

  Reply
 4. Panzer

  ce vremuri…. cand cjucam originalul pe pentium 1…. vindoza 95… mai gasisem o versiune pt XP dar asta chiar arta bine… iar o sa pierd nopti sa fiu mogulul lumii de biti….

  Reply
 5. WeNDoR

  Imi aduc aminte ca varu-meu (nu stiu de ce tot timpu e varu ala care stie/face/drege) juca prin 2000 in disperare Transport Tycoon … si eu eram prea mic si prost sa pot juca :) Da de vre-o 5 ani … joc si eu din cand in cand si pot spune ca e unul dintre cele mai reusite jocuri … mai ales cand il joci in retea :)

  Reply
 6. RAdu

  M-am jucat in disperare la vremea lui, era superb sa asculti Jazz si sa mai construiesti un pod, sau sa te lupti cu concurenta, sa ii sabotezi. Din cand in cand ma mai apuca nostalgia si pornesc TTD sau sau civ 2. Sunt jocurile pe care le poti juca oricand… garantat pierzi multe ore.

  Reply
 7. A.Faith

  nu vrei să te încumeți la un Social City pe facebook? același principiu, doar că e ceva mai „social” și flash-based pretty bug-free.

  Reply
 8. rpetre

  I hate you! De trei zile fac (iarasi) macaze :) Vezi si Simutrans, care e tot clona OSS de TT dar putin altfel.

  Reply
 9. Alex

  Moah…cat am jucat la asta.

  Tre’ sa-l iau din nou :D

  Desi, daca tin minte bine, una din versiunile de Open TTD era vai de capul ei balance-wise, in sensul ca profitul scos din transport aerian era usor ridicol.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *