Evident iar am intrat direct în priză după scurta vacanță de Paște așa că iar am lăsat lucrurile în paragină pe aici. Iar principalul vinovat care-a acaparat tot timpul meu liber din ultima vreme se cheamă “Transport Tycoon”. Mi-am adus aminte de el într-o discuție la un moment-dat și mi s-a făcut o poftă teribilă să-l joc din nou.

Așadar l-am căutat mai întâi prin colecția din dotare și apoi pe net. Știam că exista versiunea open, “OpenTTD” dar știam că avea nevoie de fișierele din jocul original pentru a rula. Ei bine, prima surpriză pe care-am avut-o a fost că versiunea mai nouă de OpenTTD nu mai are nevoie de fișierele originale și poate fi jucat stand-alone. Cea de-a doua surpriză și mult mai plăcută a fost faptul că mai nou există și pachet de grafică pe 32 biti pentru OpenTTD (screenshot mai jos). Iar cea de-a treia este că versiunea OpenTTD este în plină dezvoltare (ultimul release a ieșit chiar undeva luna asta).

Astea au fost chestiile observate la prima vedere. În joc mai sunt însă multe îmbunătățiri extrem de utile. De la sortarea diverselor liste folosind diverse criterii (ex. trenurile sortate după anul apariției, viteza maxima, etc) până la o extrem de utilă opțiune de înlocuire a unei întregi serii de mijloace de transport. Dacă mai punem la socoteală și un suport multiplayer, diverse pachete pentru AI sau pachete grafice cu seturi de mijloace de transport descoperim un joc cu totul nou.

Prin urmare am dat în mintea copiilor și m-am apucat să mă joc ca disperatul. Choo-choo…