cimitirComentam zilele trecute cu un alt băsist cum că echipa de consilieri ai președintelui a făcut o greșeală majoră în momentul în care l-a sfătuit pe acesta să ia apărarea jegurilor (pentru că nu pot fi numiți jurnaliști ) de la Antene. Bine, asta dacă pornim de la supoziția că 1. a existat o echipă de consilieri în spatele declarației scoase pe gură de Iohannis și 2. echipa de consilieri îi este loială președintelui și nu sunt acolo ca oameni înfipți de alte grupări politice (așa cum cel mai probabil și este ).

Dar per ansamblu ideea rămâne valabilă chiar și pentru ăia din PSD dacă mai vor să reformeze ce-a mai rămas nearestat din partidul ăla. Asocierea cu trustul lui dom’ profesor a fost de ajutor în trecut atunci când a fost nevoie de mânjirea imaginii publice a unei persoane sau de propagandă ieftină pentru publicul țintă. La marea manifestație organizată astăzi de limbiștii trustului am putut admira în toată splendoarea cam care este targetul trompetelor. Și câteva capete seci ar trebui să înceapă să facă niște calcule în perspectivă dacă în 4 zile de scălămbăieli și de lamentări vedetele pulii n-au fost capabile să aducă în piață decât o mână de babalâci care habar n-au pe ce lume trăiesc (a fost fenomenal ăla cu poza lu’ Dan Diaconescu ).  Pentru că, exceptând câteva cazuri răzlețe de tineri complet idioți/neadaptați sau pur și simplu care regretă vremurile în care tăticu’ și mămica făceau afaceri bănoase cu statul, publicul țintă al lui Gâdea and Co. este format din bătrâni. Și prin modul în care funcționează legile naturale, clubul ăsta tinde să devină din ce în ce mai restrâns. E nasol, e trist, dar bătrânii mor. Iar ăia care vin din urmă sunt ceva mai greu de spălat pe creier atunci când au avut suficient timp la dispoziție să vadă cam cât de mizerabili și inconsecvenți sunt guriștii trustului.

Prin urmare la ora actuală ăia care încep să se gudure pe lângă bucile lui Felix cam pariază pe cai morți (pardon the pun).

Din păcate sunt suficienți tâmpiți și de partea cealaltă a baricadei pentru că au impresia că un “unlike” dat președintelui pe Facebook e echivalent cu un semnal de alarmă tras. I se rupe, dacă e băiat isteț e conștient probabil că a fost votat pentru că era “răul cel mai mic”.  Dacă nu e băiat isteț, i se rupe oricum pentru că se știe doar că proștii n-au prea multe probleme pe cap, sunt niște oameni fericiți. În plus, alegerile prezidențiale sunt de abia peste aproape 4 ani, mai e timp să uite românii până atunci.

Ideal ar fi să existe mișcări de stradă coerente după fiecare derapaj de genul ăsta pe care-l fac politicienii. Pentru că s-au repliat al naibii de rapid după Colectiv dar un lucru a fost clar, atunci s-au cam speriat. Dacă însă lumea stă la căldurică și urmărește câte like-uri pierde pe minut președintele pe Facebook, o să ne meritam soarta după alegerile de anul ăsta.

P.S. Poza de sus reprezintă un grup de votanți de-ai lui Dragnea, încălzindu-și ciolanele în soarele primăverii.