Pe scutăr*

Bine frățioare, îți șade bine călare pe scutăru’* tău bengos, cu musculițe înfipte-n strungăreață, cu zâmbetul tâmp afișat pe fața bătută de vânt și eventual și cu vecinu’ de la 2 călare-n spatele tău, ținându-te tandru de mijloc.

Mă-ta probabil că te iubește deși nu prea-ți zice asta. Probabil că te iubește și tac-tu deși te mai altoiește din când în când (mai des în ziua de salariu). Nu prea a înțeles el din ce bani ți-ai luat tu scutăr și se scarpină nedumerit în vârful cheliei. Dac-ar afla că tu și mă-ta ați făcut credit la bancă pentru scutăr și c-ai vrăjit-o pă mă-ta că ai nevoie ca să ajungi mai repede la un serviciu (deși spălătoria de mașini e la 3 străzi) v-ar umple pe amândoi de vânătăi.

Mă-ta încă mai speră că deh, e mamă și te iubește ca proasta. Å¢ie nu prea-ți arde de muncă. Ai vrea s-o tai în Spania ca să-ți iei și tu A seis cu climă  bizonică într-un an. Până atunci o arzi dubios în jurul blocului și seara învârți scutăru’ pe străzile mai goale din cartier.

Și-uite așa era să mori tu azi ca prostul. Și tu și tâmpitul ălălalt care a avut proasta inspirație să se așeze în spatele tău să-l plimbi. Deh, ochioasa aia din blocul vecin n-a vrut să se urce cu tine pă scutăr. Aia e fițoasă, nu se urcă decât în mașini de la 150 de cai putere în sus. Așa că te-ai hotărât să faci o tură și să iei vântu-n păr și muște-n dinți pe bulevard. Când te ia papagalu’ ăla din spate în brațe probabil te gândești la ea. Îți mai revine zâmbetul pe față și mai înghiți o muscă. Da’ de ce pula mea te-apuci să mergi în zig-zag pe stradă asta nu mai înțeleg. Nici nu-ți imaginezi ce noroc ai avut că am reușit să te ocolesc în ultima clipă și asta doar pentru că nu era nimeni parcat pe partea dreaptă în zona respectivă. Altfel mica ta aventură pe scutăr s-ar fi terminat brusc sub roțile mele. Și te-aș fi avut pe conștiință idiotule. Și mă-ta ar fi plâns după tine. Tac-tu ar sări brusc la mai multe pahare pe zi iar vecinii de bloc ar fi făcut chetă să-ți ia un sicriu frumos.

Ai avut baftă și-ai scăpat doar înjurat copios. Mâine s-ar putea să nu mai ai norocul ăsta. Mâine s-ar putea să fie unul care să nu te vadă la timp, mâine s-ar putea să fie unul care să nu mai aibă ce să facă. Mâine s-ar putea să mori dacă mai mergi așa.

Eu în timpul ăsta încă înjur poliția română și toți idioți care s-au gândit că-i ok să umpli străzile de scutăre pentru care n-ai nevoie de permis, de asigurare sau de orice altă metodă de control. La fel cum îi înjur și pe toți distribuitorii, importatori și cumpărătorii de scutăre. Dacă vreți să muriți săriți băi de pe bloc, nu în trafic.

*scutăr (scutere) : din en. scooter, vehicul motorizat (în 2 timpi) pe două roți, în general cu puterea motorului de ajuns de mică pentru a nu necesita permis de conducere. Preferat de puștimea de cartier peste vârsta de 15-16 ani.

7 Comments Pe scutăr*

 1. nexus

  Ca mor dobitocii patriei… nu vad problema.
  Problema e ca pe urma un om care a condus regulamentar sta sa de-a cu subsemnatul si pe urma nu doarme noaptea…
  Si se mai poate trezi si cu toate televiziunile care il fac un criminal inrait ca “nu a avut grija de viata tanarului vlastar”.
  Rudele decedate ale ma-sii de idiot cu ma-sa care l-a facut si i-a luat si scuter.
  Deh, sa vada lumea cat de “tare” e el.

  Reply
 2. Diesel

  E nevoie sa fie “inregistrate”. Eu am rasturnat un tanar participant la trafic pe soseaua nationala. Cum nu avea nici macar placuta d-aia verde, s-a ridicat si a fugit.

  Reply
 3. cireasa

  scuteristii sunt mai periculosi in trafic decat super-motoarele de 1000HP. ar trebui reglementata ceva mai bine situatia lor … but … we all love romania.

  Reply
 4. enzo

  e vorba de tineretu tarii, educatie nexam atat acasa cat si la scoala.
  problema asta tinde sa fie nationala – lipsa de educatie neica!

  Reply
 5. niemen

  @enzo poate ar fi cazul sa te uiti la tine. Care tineret? Daca nu intri in categoria asta atunci intri in categoria celor care au crescut tineretul din ziua de azi si nu prea ai avut ce sa le transmiti. Aceeasi veche poveste in care “tineretul” se duce de rapa de parca ar fi trebuit sa ne nastem genii.

  Cat despre partea cu scutăr-ele asa cum sunt multi soferi prosti asa sunt si multi dastia.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *