Probleme românești, soluții românești

autostradaAutostrada A3 are aproape 2 ani de când este deschisă. Câteva luni bune pe secțiunea cu 3 benzi pe sens a avut o limitare de viteză la 100km/h. O mană cerească pentru Poliția Română. Limitarea era semnalizată prost (semnele de limitare erau puse pe centru) și nu prea aveau sens.

Mai exista însă o mică problemă. Pe la km. 38, unul din podurile făcute pe autostradă avea îmbinarea cu autostrada făcută ca un cur. O perioadă a mai mers cum a mai mers. Însă cam de 1 an, dacă iei îmbinarea aia la 130-135km/h ai toate șansele să-ți fuți ceva pe la mașină. Nu întrebăm cum a trecut de recepție podul ăla. Știm răspunsul cu toții. Nu întrebăm nici de ce nu s-a întâmplat nimic până acum. Și la asta știm răspunsul. De fapt nu întrebăm nimic. Doar admirăm cum românii noștri au găsit soluția perfectă la problema respectivă. Au trântit o limitare la 80km/h pe bucata respectivă de drum. Și gata. O bășinică de autostradă de 55km are o limitare de 80 fix pe la jumătatea ei.

Așteptăm cu nerăbdare și celelalte autostrăzi ale patriei împănate cu limitări din astea de viteză. Pe A1 nu mai poți de ceva vreme să circuli în siguranță cu viteza legală că-i cam plină de gropi. A2 avea și ea mai acum un an niște cratere de-ți săreau coaiele în gât dacă le luai în plin. Bucata din centura Sibiului la fel. Arad – Timișoara avea limitare la 60km/h la nici un an de când fusese deschisă. Și tot așa.

Bravo. Bună treabă.

Ah, și în condițiile astea, săptămâna trecută când plecam spre Brașov înjurau doi colegi pe stația CB (tot pe A3) și spuneau că poliția a înfipt un semn de limitare la 100 tot pe undeva pe segmentul de 3 benzi și stateau vreo 300m mai sus la pândă.  Nu bag mâna în foc, nu erau pe sensul meu, erau pe sensul de mers spre București, dar nu m-aș mira absolut deloc.

1 Comments Probleme românești, soluții românești

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *