Profetu'

“Five years from now on the web for free you’ll be able to find the best lectures in the world. It will be better than any single university”

Asta vine tot de la omul care acum ceva vreme a spus-o pe aia  cu :

“640K ought to be enough for anybody”

Sincer pe mine mă sperie gândul că generațiile viitoare vor folosi internetul ca sursa principală de informare. Deja e plin de analfabeți, agramați, aliterați și alienați pierduți printre grămezile de porn, filmulețe cretine de pe youtube și informație irelevantă.

5 Comments Profetu'

 1. nexus

  Cum ai descris tu situatia parca sunt generatiile de acum – vezi rezultatele din 2010 de la bacalaureat. Au mers la scoala si la ce le-a folosit?
  Internetul este doar o sursa de informatii ca si scoala, dar in ambele trebuie sa vrei sa asimilezi. Altfel… iesi semnandu-te cu degetul mare si dupa ce (teoretic) ai terminat un liceu.

  Reply
 2. Licaon

  “I keep bumping into that silly quotation attributed to me that says 640K of memory is enough. There’s never a citation; the quotation just floats like a rumor, repeated again and again. Do you realize the pain the industry went through while the IBM PC was limited to 640K? The machine was going to be 512K at one point, and we kept pushing it up. I never said that statement, I said the opposite of that.” http://www.computerworld.com/s/article/9101838/The_quotable_Bill_Gates_In_his_own_words

  Reply
 3. big gig

  nu numai in ro sunt multi studenti nemultumiti de prestatia profesorilor ( deci studentii sunt nemultumiti….) ,stiu o grupa care dupa ce a invatat dupa o carte descarcata de pe net a cumparat un exemplar in semn de apreciere

  Reply
 4. Tb

  Problema cu “5 years from now” e cam așa:
  “5 years ago” pe OCW găseai cele mai tari cursuri de la MIT în materie de informatică de exemplu.
  A influențat asta pe vreun student la info din România?
  Am auzit atât de rar pe câte cineva care să se intereseze de cursurile astea, că zici că nici nu au existat.
  Problema este și următoarea: când vede studentul de 7-8 de la noi ce teme primește studentu de la MIT, se mulțumește cu ceva mai puțin. Din nefericire.
  Sper să mă înșel asupra aprecierilor.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *