Răzuiești și câștigi

Mi-a povestit un păsăroi o chestie tare amuzantă legată de telefonia celor de la RDS. Există se pare în organigrama RCS-RDS postul de răzuitor de cartele de Cosmote. Care cartele sunt folosite mai apoi pentru a avea tarife de interconectare mai mici cu Romtelecom. Cu alte cuvinte cartelele + ore de muncă pentru a le răzui < tariful de interconectare RDS – Romtelecom.

Și cică postul de răzuitor se regăsește în mai toate orașele mari. Vă imaginați o întâlnire de taină a răzuitorilor de cartele din RDS ? Cu tehnici avansate de răzuire, cu nivele de certificări de la răzuitor amator până la răzuitor expert.

Și cum au ei clauză de confidențialitate pentru a nu dezvălui practicile din interiorul companiei. Cum împărtășesc ei metode cât mai eficiente de-a răzui cartelele, cu moneda, cu agrafa, cu cardul sau cu unghia. Cum se plâng de riscurile meseriei cum ar fi uzura articulațiilor, musculatura dezvoltată doar la mâna cu care răzuiesc și cum ar trebui să primească spor de rușine din cauza asta. Ce mai, cred că s-ar putea scrie un roman întreg despre viața unui răzuitor de cartele din RDS. Și ar fi best-seller.

9 Comments Răzuiești și câștigi

 1. song2

  Dar se pare ca nu razuiesc destul inca sa poata sa vanda cu succes si la altii. Deseori cand sun in Romtelecom din strainataturi imi intra o tanti pe linie: “Credit insuficient”.
  Un [alt] pasaroi mi-a spus ca se vand milioane de minute companiilor straine (e.g. France Telecom), nu numai de RDS/RCS, si ca aceasta practica e semi-legala nefiind destul acoperita de lege.

  Reply
 2. Cristian

  Cum reușesc să facă asta dacă pentru Cosmote sunt doar un simplu abonat? Asta înseamnă că aproape orice Gigel se poate da drept altcineva.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *