Mi-a povestit un păsăroi o chestie tare amuzantă legată de telefonia celor de la RDS. Există se pare în organigrama RCS-RDS postul de răzuitor de cartele de Cosmote. Care cartele sunt folosite mai apoi pentru a avea tarife de interconectare mai mici cu Romtelecom. Cu alte cuvinte cartelele + ore de muncă pentru a le răzui < tariful de interconectare RDS – Romtelecom.

Și cică postul de răzuitor se regăsește în mai toate orașele mari. Vă imaginați o întâlnire de taină a răzuitorilor de cartele din RDS ? Cu tehnici avansate de răzuire, cu nivele de certificări de la răzuitor amator până la răzuitor expert.

Și cum au ei clauză de confidențialitate pentru a nu dezvălui practicile din interiorul companiei. Cum împărtășesc ei metode cât mai eficiente de-a răzui cartelele, cu moneda, cu agrafa, cu cardul sau cu unghia. Cum se plâng de riscurile meseriei cum ar fi uzura articulațiilor, musculatura dezvoltată doar la mâna cu care răzuiesc și cum ar trebui să primească spor de rușine din cauza asta. Ce mai, cred că s-ar putea scrie un roman întreg despre viața unui răzuitor de cartele din RDS. Și ar fi best-seller.