De obicei evit aglomerația când plec la drum însă astăzi am nimerit pe A2 (eu venind dinspre Galați ) fix la ora la care se întorcea toată lumea cu mic cu mare de la mare. Și-am ajuns la o concluzie tristă și anume că românii nu merită băi nene autostrăzi ca să meargă cu autoturismele pe ele. Ar trebui să construiască unii drumuri speciale pentru camioane și pe restul să-i țină pe un drum c-o singură bandă pe sens că naibii, dacă le-o dai și pe a doua îi confuzezi prea rău și nu știu ce să facă cu ea.

Ca să explic mai bine:

  1. dacă ești șofer și mergi pe banda a doua, în spatele tău vezi mașini iar pe banda 1-a ai măcar 300m de drum liber treci în paștele mă-sii pe prima bandă și lasă-i să treacă.
  2. dacă ești șofer, mergi pe banda a doua iar ăia de pe banda 1 merg mai repede decât tine ești un idiot sinistru care merita să rămână la coada vacii.
  3. dacă ești pe prima bandă și vezi că pe banda a doua vin unii întins cu viteză mai mare ca a ta, NU te înscrie ca dobitocul în depășire ca să-i obligi să frâneze. Nu de alta dar e destul de nasol să frânezi pe autostradă de la 130-135 la 100 cât are janghina ta de dacie 1310 cu care vrei să depășești camionul.
  4. dacă vezi în față/pe waze că e mașină de poliție și frânezi de la 130 la 90 ca să te vadă colegii lu’ Godină cât de cuminte ești tu în trafic deși limita de viteză e 130, ești la fel de vită ca ăia de mai sus.

Cam așa a fost tot drumul până în București. Vii întins, ajungi în spatele unui moron uitat pe banda a 2-a dar care merge cu 110, îi acorzi câteva secunde, poate se simte, îi dai flash-uri, nimic, apoi îl depășești pe banda I. Că deh, să-i arăți boului că se poate merge și pe acolo că poate n-a văzut că e drum.

În rest vreo 4 tamponări pe tot drumul că deh, când se întâlnesc ăia care frânează brusc cu proștii ăilalți care nu știu să păstreze distanța regulamentară se lasă cu tablă boțită. Nici n-aș vrea să știu cum ar fi iarna pe o autostradă spre Brașov dacă ar fi și nițică zăpadă pe ea.