pumpkin-seedÎmi pare rău s-o recunosc dar nah, eu sunt ușor mai hipster decât ceilalți români. Nu prea mă omor după semințele de floare. Îmi plac însă cele de bostan (dovleac, pentru cititorii mei mai puțin obișnuiți cu vocabularul) și le mai ronțăi din când în când la bere. Sau mai bine spus “le mai ronțăiam”. Pentru că singurele semințe de dovleac care-mi plăceau erau cele făcute de Nutline.

Înainte să apară orice fel de discuție, NU, nu fac reclamă Nutline aici. Pur și simplu chiar îmi plăceau și chiar le cumpăram. Problema este că de ceva vreme nu am mai văzut semințe de dovleac de la Nutline în tot Bucureștiul. Și nu așa, să zicem că nu mai gasesc în Mega Image. Nu nene, nu sunt nici în Auchan, nici în Carrefour, nicăieri. Pur și simplu nu am mai văzut picior de sămânță de dovleac în pungă Nutline de aproape un an dacă nu mai bine. Nu le-am văzut nici prin Brașov când am fost, acum sunt prin Galați cu niște treburi și nici aici nu par a se găsi (ce-i drept, n-am bifat decât un magazinaș de cartier și un Carrefour Market), dar oricum, erau omniprezente.

Într-o vreme chiar ajuns să cred că au dispărut din gama de produse și mă pregăteam să trimit un mail lacrimogen în care să-i rog, ba nu, să-i implor să producă din nou semințele alea. Până acum vreo 2 săptămâni când am fost prin Timișoara. Și în Timișoara, într-un magazin oarecare în raft am găsit pungă de semințe de dovleac Nutline. Am cumpărat 2 instant și le-am dus acasă ca pe un trofeu prețios (alături de niște six-pack-uri de Terapia, bineînțeles).

Pe undeva speram că au reapărut și prin București dar nu, se pare că de data asta bănățenii sunt chiar fruncea. Ăștia au semințe de bostan, noi nu.

Și cred că-i o conspirație ceva. Trebuie să fie o poveste tare interesantă în dispariția asta subită a unui produs atât de popular încât chiar aș vrea s-o aflu. Fie și-au băgat ungurii de la mogyi coada ca să-și vândă semințele lor pricăjite, fie există o penurie de bostani în țară de când toata lumea produce pepeni de Dăbuleni. Fie pur și simplu există un maniac care cumpără toată marfa destinată pieței din București (și alte orașe) și acum râde sinistru la săracii doritori de semințe de dovleac.