La școală cu drujba

stihlTrebuie să recunosc că avem o țară fascinantă. După omul care lustruia bila în Sinaia am avut ieri dimineață ocazia să văd într-un sat pe undeva între Reghin și Târgu-Mureș un puști de până în 10-12 ani mergând pe stradă cu un ghiozdan în spate, împreună cu un alt coleg și fluturând voios în aer o drujbă. Părea drujbă reală, scria și “Stihl” pe ea, că am trecut la câțiva metri de el dar recunosc, am am rămas blocat câteva fracțiuni de secundă și când m-am dezmeticit deja trecusem de ei.

Mă întreb ce ar putea să facă la școală cu drujba. Or fi avut show de talente și puștiu’ e un extrem de talentat sculptor cu drujba în gheață. Sau dorea doar s-o “sculpteze” nițel pe doamna învățătoare. Sau poate or fi tăiat niște pomișori că deh, or fi fost unguri și se știe că ungurilor le cam plac pădurile tăiate.

Orice-ar fi fost, trebuie să fi fost o poveste interesantă în spate.

3 Comments La școală cu drujba

  1. cartus

    Apropo de copii si lucruri taioase, acum 2 seri fata mea mi-a spus, senina, ca la scoala a venit politia, pentru ca un coleg (il cheama Fieraru, ca sa va dati seama de natie) a venit la scoala cu un briceag, cu care dadea pe la picioare spre colegi. A fost exmatriculat cateva zile. Clasa a V-a. #truestory

    Reply
  2. ipo

    Probabil ca o ducea ca sa taie cineva lemne pentru sobele din clase. In Romania nu toate scolile au centrala cu gaz, iar Ministerul Educatiei nu cred ca are fonduri de drujbe, nici macar de bardite.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *