De ceva vreme (aproximativ 3-4 luni) sunt extrem de ofticat că la ora actuală nu mai găsesc notebook de 14 inch care să se mapeze pe cerințele mele. Pur și simplu piața parcă a luat-o razna. La 14 inch acum toate sunt cu un singur slot de RAM (maxim 8gb), cu bateria integrată, fără video dedicat. M-am cam împăcat cu situația și înjurând m-am re-orientat spre ceva notebook de gaming pe la 15,6 inch (pentru că deh, la mine e și desktop replacement). Renunț astfel la 14 inch și la fingerprint reader dar măcar am parte de restul opțiunilor.

Mai curând însă am trecut prin a doua criză similară. Mai exact de vreo 3 zile caut cu disperare un telefon de până în 5inch, cu Android, dar care să aibe măcar 2gb RAM. Ia ghiciți opțiunile. Exact, aproape zero. Și nu pot decât să-mi aduc aminte vremurile când mi-am luat eu Samsung Galaxy S3-ul (4,7 inch) și toată lumea comenta că mi-am luat paletă de ping-pong. Păi plm, în ziua de azi ăla e telefon compact. Tot ce e sub 5 inch e clasă “mini”.

Oare la ce sula calului se tot gândesc producătorii de echipamente IT ? Chiar cere piața atât de mult toate tâmpeniile de genul ăsta ? E lumea încântată că simte-n coaie colțul unui telefon de 5,5 inch ? Că eu unu’ nu-s. Da, vreau memorie mai mare, baterie mai bună da’ nu vreau să car după mine ditai cărămida.

Apropos, dacă știți un telefon decent care să suporte Lollipop (am scris Lollipop, nu IOS, da ? ) și să aibă SUB 5 inch vă rog lăsați un semn în comentarii. Vă mulțumesc !