Semne că îmbătrânești

1. Când într-o conversație relaxată afară, la o țigară, un amic te întreabă când te-ai lăsat de fumat, tu îi răspunzi “cam prin 2001” iar replica vine rapid “aha, deci când m-am apucat eu prin liceu”.

2. Când constați că majoritatea colegilor de liceu sunt însurați de ani buni și au 1-2 puradei la activ (băi, suntem suficienți 7 miliarde de tâmpiți pe planeta asta… ).

3. Când una din feblețile tale din adolescență (Keri Russel) văzută într-un videoclip Bon Jovi pe vremea când aveai 15-16 ani arată acum ca o hoașcă bătrână și ridată.

4. Când realizezi că începi să devii un soi de gică-contra când cineva vine cu o idee nouă (pentru el).

5. Când ai câteva jocuri bune cumpărate, începute și abandonate (Torchlight 2, Guild Wars 2) și lipsește orice interes pentru ele da’ îți place să te joci Utopia.

6. Când peste 80% din oamenii cu care mai ajungi pe la băute (și rămâi cam singurul în stare de funcționare) sunt mai tineri decât tine cu cel puțin 4-5 ani.

7. Când unul din oamenii cu care ajungi pe la băute este mai bătrân decât tine cu cel puțin 10-15 ani și te gândești că ar trebui să fie sub demnitatea lui să facă treaba asta.

8. Când scrii articole d-astea pe la 2 noaptea și te gândești că de abia aștepți să intri mâine în vacanță, să închizi telefonul mobil și să te doară-n cur de tot ce nu contează. Era o vârstă când ăsta era modul “default”. 

9 Comments Semne că îmbătrânești

 1. Tyby

  Mi se pare extrem de relevant pentru intrebare: atunci cand, desi esti inconjurat – la propriu – de tot felul de minuni care bingane, uruie, clipesc sau cine mai stie ce altceva fac, si sunt toate clouduite si sincronizate in fel si chip, incepi sa accepti sa iti scrii cu pixul in agenda “to do” listul. Erau vremuri candn-as fi acceptat ideea nici in ruptul capului, preferam sa pierd 2 ore sa scriu si sa sincronizez un task simplu pe SPV-ul C600 decat sa-mi notez simplu pe o bucata de hartie. Eh, ce vremuri! :)

  Si mai e una: cand scrii – dimineata la 7 – comentarii la astfel de posturi! ;)

  Reply
 2. ABS

  Și când toți colegii îți zic ‘dumneavoastră’, iar tu încerci să-i convingi sa îți zică ‘tu’ cu argumentul ‘nu sunt asa bătrân, diferența între noi e doar [pauza de calcul… rezultat >10…] ok nevermind, zi-mi tataie…’
  Cat despre Keri Russell, ai ales greșit. Uite la Kate Beckinsdale sau Milla Jovovich, feblețile mele… Nu au îmbătrânit asa rău :-P

  Reply
 3. nexus

  Raspuns pe puncte:
  1. Minte ca nu ai fumat niciodata. :))
  2. Stiu suficiente cazuri in care s-a ajuns la casatorie si copii din prostie sau complezenta ca sa nu mai fie asa o realizare. Daca s-a ajuns acolo dintr-un motiv mai bun decat “cineva altcineva sa ma ia?” sau “ne-am obisnuit unul cu altul”, atunci e o realizare.
  3. Bucura-te ca nu aveai fantezii cu Pamela Anderson – atunci era chiar tragedie. Kerri Russel inca merge. :))
  4. Nu esti “retrograd” daca incerci sa sfatuiesti pe cineva sa nu repete greseli deja “testate”. Daca ar fi existat aceasta intelepciune si cand s-au apucat (iar…) de cacaturile filmate in 3D… O idee proasta si acum niste decenii, si acum…
  5. Se fac prea multe jocuri proaste sau care in care sa nu te simti “implicat” acum ca sa mai conteze. Eu am cumparat Torchlight 2 in amintirea primului, dar l-am abandonat pe la inceput cand am vazut ca e doar un fel de Diablo 3 – mergi si macelaresti fara vreun scop aparent.
  6. + 7. rezulta ca esti la varsta optima sa te pilesti “cu baietii”. :))
  8. Daca nu ai fi gandit asa, insemna ca munceai la stat. :))

  Reply
 4. vaperz

  Iti dai seama ca ai imbatranit in momentul in care esti inconjurat de un grup de persoane…nu le stii varsta…si faci o gluma…nimeni nu o pricepe…asta te face sa te gandesti ca in aturanjul tau normal toata lumea rade…pe urma iti dai seama ca grupul caruia i-ai spus gluma este cu mult sub varsta ta…ceea ce te face sa realizezi ca ai imbatranit suficient de mult cat sa fi mai mare decat ei.

  Reply
 5. rotrav

  Eu nu mai spun nimic, ca tocmai am cumparat o … “mechanical keyboard”, ca asa le zice acum, ca sa regasesc (aproape!) feeling-ul ala de la inceputuri :-)…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *