Au început câteva seriale noi pe care-am început să le urmăresc și cum unul din ele m-a surprins în mod plăcut m-am gândit să mai fac un post pe tema asta.

Dar, înainte să încep, vroiam să vă întreb dacă mi-ați ascultat sfatul și v-ați uitat la Fargo. Și cum v-a plăcut ? Dacă nu, să vă fie rușine.

1. Extant

Ăsta-i făcut ca o super-producție cu Steven Spielberg ca producător executiv, Halle Berry și Goran Visnjic (croatul din ER) ca staruri. Dar este dezamăgitor până acum. A plecat pe prea multe planuri și cu prea multe idei, se dezvoltă prea lent și a reușit să devină plictisitor din al doilea episod. Pe lângă faptul că Halle Berry are charisma unei cizme (de culoare, bineînțeles).  Puteți spune “pas” lejer dacă nu vă plac dramele pretențioase care n-ajung nicăieri (gen Lost).

Povestea este legată de Halle Berry, o astronaută care revine din spațiu după o misiune în care a avut un incident (o scurtă întâlnire de gradul 3 cu o entitate extraterestră din câte se pare), în urma căruia a rămas gravidă. E căsătorită cu croatul cu care are un copil-android ciudat și ușor înspăimântător. Și serialul mai bagă câteva mini-drame/necunoscute pe ici-pe colo de parcă nu s-au învățat până acum că lecția de bază e “keep it simple” (vezi Breaking Bad).

2. Last ship

Ei, aici starurile sunt mai mici, povestea e mai simplă dar cel puțin până acum pare și mai bine închegată. Într-un viitor nu prea îndepărtat pe Pământ izbucnește o pandemie care omoară/îmbolnăvește majoritatea populației. Mai puțin un distrugător din marina americană plecat într-o misiune prin Antarctica (și, vom vedea noi nițel mai târziu, și-o navă cu ruși). Încă n-a reușit să devină plictisitor așa că mai are șanse.

3. The Lottery

Altă dramă care se petrece într-un viitor distopic, o lume în care oamenii nu mai pot concepe copii (yeee, sex fără griji).  O cercetătoare reușește să fertilizeze 100 de embrioni (evident în USA) și conducerea țarii se hotărăște să organizeze o loterie prin care să aleagă 100 de mame purtătoare. Aici iar există o grămadă de chestii trase de păr și de întrebări fără răspuns. Loteria alege în primă fază 200 de femei/fete și din alea 200 selectează 100. De ce așa ? Păi ca să facă un show televizat din asta deși în primă fază nu publicul făcea alegerea așa că era complet irelevant dacă făceau selecția în 2 pași sau într-unul singur. Mă rog. Iarăși relativ plictisitor.

4. The Strain

Ei, ăsta-i surpriza plăcută. E bazat pe o serie de cărți scrise de Guillermo del Toro și Chuck Hogan. Despre ce ? Despre, n-o să vă vină să credeți, vampiri. Dar nu vă gândiți la prostii gen Vampire Diaries sau True Blood pentru domnișoare. Ci la o serie horror cu vampiri urâți și înspăimântători pe care în mod sigur n-ai vrea să-i fuți fără să fii un/o fan(ă) înrăit(ă) de hentai. Și adaptarea a ieșit foarte reușită, cel puțin până acum.

5. Manhattan

N-am văzut decât un episod dar povestea este una suficient de interesantă încât să mă uit în continuare. Serialul este despre echipa de oameni de știință care-a construit bomba atomică în cadrul “Manhattan Project”.