Seriale noi

Au început câteva seriale noi pe care-am început să le urmăresc și cum unul din ele m-a surprins în mod plăcut m-am gândit să mai fac un post pe tema asta.

Dar, înainte să încep, vroiam să vă întreb dacă mi-ați ascultat sfatul și v-ați uitat la Fargo. Și cum v-a plăcut ? Dacă nu, să vă fie rușine.

1. Extant

Ăsta-i făcut ca o super-producție cu Steven Spielberg ca producător executiv, Halle Berry și Goran Visnjic (croatul din ER) ca staruri. Dar este dezamăgitor până acum. A plecat pe prea multe planuri și cu prea multe idei, se dezvoltă prea lent și a reușit să devină plictisitor din al doilea episod. Pe lângă faptul că Halle Berry are charisma unei cizme (de culoare, bineînțeles).  Puteți spune “pas” lejer dacă nu vă plac dramele pretențioase care n-ajung nicăieri (gen Lost).

Povestea este legată de Halle Berry, o astronaută care revine din spațiu după o misiune în care a avut un incident (o scurtă întâlnire de gradul 3 cu o entitate extraterestră din câte se pare), în urma căruia a rămas gravidă. E căsătorită cu croatul cu care are un copil-android ciudat și ușor înspăimântător. Și serialul mai bagă câteva mini-drame/necunoscute pe ici-pe colo de parcă nu s-au învățat până acum că lecția de bază e “keep it simple” (vezi Breaking Bad).

2. Last ship

Ei, aici starurile sunt mai mici, povestea e mai simplă dar cel puțin până acum pare și mai bine închegată. Într-un viitor nu prea îndepărtat pe Pământ izbucnește o pandemie care omoară/îmbolnăvește majoritatea populației. Mai puțin un distrugător din marina americană plecat într-o misiune prin Antarctica (și, vom vedea noi nițel mai târziu, și-o navă cu ruși). Încă n-a reușit să devină plictisitor așa că mai are șanse.

3. The Lottery

Altă dramă care se petrece într-un viitor distopic, o lume în care oamenii nu mai pot concepe copii (yeee, sex fără griji).  O cercetătoare reușește să fertilizeze 100 de embrioni (evident în USA) și conducerea țarii se hotărăște să organizeze o loterie prin care să aleagă 100 de mame purtătoare. Aici iar există o grămadă de chestii trase de păr și de întrebări fără răspuns. Loteria alege în primă fază 200 de femei/fete și din alea 200 selectează 100. De ce așa ? Păi ca să facă un show televizat din asta deși în primă fază nu publicul făcea alegerea așa că era complet irelevant dacă făceau selecția în 2 pași sau într-unul singur. Mă rog. Iarăși relativ plictisitor.

4. The Strain

Ei, ăsta-i surpriza plăcută. E bazat pe o serie de cărți scrise de Guillermo del Toro și Chuck Hogan. Despre ce ? Despre, n-o să vă vină să credeți, vampiri. Dar nu vă gândiți la prostii gen Vampire Diaries sau True Blood pentru domnișoare. Ci la o serie horror cu vampiri urâți și înspăimântători pe care în mod sigur n-ai vrea să-i fuți fără să fii un/o fan(ă) înrăit(ă) de hentai. Și adaptarea a ieșit foarte reușită, cel puțin până acum.

5. Manhattan

N-am văzut decât un episod dar povestea este una suficient de interesantă încât să mă uit în continuare. Serialul este despre echipa de oameni de știință care-a construit bomba atomică în cadrul “Manhattan Project”.

17 Comments Seriale noi

 1. Iulian

  Urmaresc Extant, The Lottery si The Strain. Si dupa cateva episoade cate sunt, as pune pe primul loc The Strain (f bun pana acum, nou, interesant, putin horror acolo), apoi Extant care are potential si depinde doar cum evolueaza. Si la final The Lottery care ar fi parut o idee buna, dar care s-a stins repede.

  Last ship mi se pare atat de low cost din trailer ca inca nu-s hotarat. Mersi de Manhattan

  Reply
 2. Radu

  Da, și la mine The Strain e pe primul loc. Eu n-am făcut un top, le-am pus în ordinea în care le-am urmărit.

  Extant are potențialul pe care îl avea și Falling Skies. 4 sezoane mai târziu reîncălzesc aceeași ciorbă.

  Reply
 3. kalm-man

  Mersi pt Manhattan, pe asta l-am ratat, din restul listei singurul care ma prins din descriere si urmaresc e The Last Ship, are bube pe ici-colo dar e mai mult decat vizionabil.

  Ceva ce promite, macar la nivelul Vikings dar are numai doua episoade pana acum, Outlander http://en.wikipedia.org/wiki/Outlander_(TV_series) si daca esti in sitcom-uri fara creier Partners.

  Reply
  1. Radu

   Am adormit ca un prunc în primele 10 minute din Outlander. O să încerc să mă uit la el când oi fi mai treaz și am timp.

  2. kalm-man

   Poti sa sari linistit peste jumatate din primul episod, aia e numai introducerea povestii, aproape total fara nici o legatura cu restul de 1 1/2 episoade, dar are niste peisaje frumoase :) si o felatie, dar deloc atat explicit ca GoT. Anii 1700 sunt prezentati realistic, namol, nespalati, nu am vazut un ceas de mana purtat din greseala, ca eroinei ii dispare ceasul misterios de la un cadru la altul e o buba mica, sutienul e necunoscut. Cum am zis promite, daca nu lungesc sau f* aiurea.

 4. brosky

  Eh, iara ajungem la seriale…

  Astept “cu sufletul la gura” joia “Suits” si duminica, “The Strain”

  Am vazut primul episod din Extant si… common ! Some action !
  Din The Last Ship am vazut cam juma de sezon, ii interesant dar ca de obicei unele chestii nu se pupa.

  Daca careva ii mai la zi, care din urmatoarele merita:
  – Revolution
  – Under the Dome
  – Falling Skies (asta vad ca a ajuns la sez.4)

  Reply
 5. Lospa

  Seriale faine:
  Spartacus
  Sons of Anarchy
  Breaking Bad
  Prison Break
  Arrow
  The walking dead
  The blacklist
  The mentalist
  Dexter
  Supernatural

  Reply
 6. ZuLu

  Extant e atat de plictisitor incat ma intreb de ce dracu’ il mai urmaresc. Mai astept totusi cateva episoade sa vedem daca se intampla ceva.

  Un serial pe care l-am descoperit de curand dar nu este tocmai nou este “The americans”. Merita incercat.

  Reply
 7. Eisidisi

  Eu am descoperit anul ăsta Doc Martin ( http://www.imdb.com/title/tt0408381/ ) şi nu vă spun ce senzaţie plăcută am avut să mă rup de universul serialelor americane, cu modul ăla specific de a simţi (percepe realitatea). Faceţi-vă un serviciu şi transportaţi-vă un timp în alt univers (exact asta e senzaţia, de alt univers), mai uman, mai firesc.
  Şi aici sînt personaje dilii, dar dileala are parcă o altă deschidere, sau alt înţeles – oricît de ciudat e unul, vezi totuşi un om, nu un „freak” (adică o etichetare imbecilizantă, precum a unei marfi pe un raft).
  E aşa… mai european, mai relaxat. Dar mai ales, pe bune, realizezi că toate producţiile astea americane au un „ceva” comun, o anumită agresivitate, încrîncenare nefirească, duhnesc a pragmatism şi sînt pline de oameni care foarte lejer acceptă să se vadă pe sine ca pe nişte instrumente (concepţie instalată şi al noi, din păcate). Adică pe lîngă acţiunea spectaculoasă din serialele americane, „înghiţi” – de multe ori fără să te prinzi (pentru că sînt prea „cool” personajele) -, şi un anumit model uman, iar astfel de model uman persistent prezentat e propagandă imperceptibilă.

  Pare că am scris comentariul ăsta special ca să „combat” producţiile americane, e vorba însă doar de ce mi-a trecut prin cap văzînd serialul ăsta britanic, Doc Martin, al cărui univers mi s-a părut foarte agreabil (lucru care m-a făcut să simt toxicitatea de care ziceam din serialele americane).

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *