Seriale noi – 2014

N-am mai pus de ceva vreme un post legat de seriale. Și cum în ultima vreme, din cauza trainingurilor pe la Brașov am avut ocazia să mă uit la o mulțime de tv-show-uri (deh, așa e când n-ai somn până pe la 3 noaptea), m-am gândit c-ar fi vremea să mai fac câteva recomandări. O să-mi permit sa sar peste “True detective”, nu cred că mai există cineva care nu l-a văzut.

1. Drame cu adolescenți.

Nu stau să scriu separat despre ele. Toate merg cam pe același principiu. The 100, Crisis sau proaspăt încheiatul The Tomorrow People au un plot relativ similar. Un grup de adolescenți/tineri puși într-o situație specială încep să ia decizii stupide ca să avem un fir epic cu accente dramatice. Nici nu mă miră că “The Tomorrow People” și Crisis au fost anulate. The 100 se pare c-a supraviețuit. Ăsta pare ceva mai cu blood&gore și asta îl face ușor mai urmăribil. Dar doar dacă nu ai altceva mai bun de făcut.

2. Resurrection

Serialul ăsta zău c-avea o idee interesantă. Persoanele moarte dintr-un orăsel de provincie încep să apară vii și nevătămăte. Și nu sub formă de zombie. Din păcate serialul reușește să fie atât de plictisitor încât nu cred că poate rezista cineva să se uite la el mai mult de un episod. Recomandat masochiștilor și fanilor lui Gâdea.

3. Rake

Serial adaptat după omonimul australian de rețeaua Fox, a și fost anulat între timp. Clasic Fox. Deși era interesant și Greg Kinnear a jucat excelent rolul avocatului zăpăcit, Fox a avut grijă să-i ofere niște sloturi orare și să-l îngroape relativ rapid.  Păcat. Mi-a adus aminte de Terriers, un alt serial interesant care merită văzut, serial pe care Fox l-a rezolvat rapid în același stil în care-a rezolvat și alte seriale bune sau chiar excelente (vezi și Firefly). Dar chiar și-așa, cu un singur sezon, merită vizionat. Și după aia trecut la varianta australiană.

4. Turn

Turn este o nouă dramă a celor de la AMC (Breaking Bad, Mad Men). Și e nițel mai dinamică decât serialele clasice de la AMC. Până acum este suficient de interesantă încât să mă uit în continuare. Este o poveste cu spioni pe fondul războiului de independență din america de nord.

5. Halt and catch fire.

Tot AMC dar de data asta povestea este legată de revoluția computerului personal de la începutul anilor ’80. Au apărut până acum doar 2 episoade, prea puține ca să-mi pot face o idee. Dar având în vedere subiectul s-ar putea să-l urmăresc oricum.

6. Silicon Valley

Pe ăsta trebuie musai să-l vedeți. Serialul este creat de Mike Judge (Office Space, Idiocracy) și este o mică bijuterie cu trimiteri la mediul ăsta business/IT-related. Și este plin de scene savuroase și geek-ish. Dacă sunteți geeks vi-l recomand cu multă căldură.

7.  Fargo

Cu frații Coen (Joel & Ethan) pe post de producători și cu o distribuție formată din Billy Bob Thorton, Colin Hanks și Martin Freeman (la un moment dat apar și Keegan și Peele), serialul este o gură de aer proaspăt printre restul tâmpeniilor promovate de televiziuni. Chiar dacă nu-l pot pune la același nivel cu filmul omonim, serialul reușește să se apropie suficient de mult încât să merite urmărit.

8. Crossbones

Este nou apărut, este cu pirați și cu John Malkovich. Până acum (primele 2 episoade au fost deja difuzate) pare interesant și are potențial. Sper doar să nu-l strice.

6 Comments Seriale noi – 2014

  1. br0zky

    tocmai ce-am terminat de vazut Fargo, la recomandarea ta. Frumos. Nu stiu daca va mai fi continuare doarece povestea s-a cam incheiat.

    Reply
    1. Meekuu

      O să fie la fel ca la True Detective. O poveste nouă cu personaje complet noi. (Wikipedia dixit – Hawley confirmed that, if the series is renewed for a second season, it will be a new story featuring different characters. )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *