Eu înjur RDS-ul și vreau să am alternativă la serviciile lor iar alții fac același lucru cu Astral-ul (pe care o să-l numim de-aici înainte UPC că-i mai scurt și mi-e lene să scriu 6 litere).

Bogdan, unul dintre colegii mei, ăla care este cel mai des amintit prin paginile blog-ului, mi-a trimis azi dimineață un BCC cu mail-ul trimis de el celor de la UPC. Pe care o să-l postez integral aici :

 

In urma cu doua zile (marti seara), au inceput sa apara probleme cu serverul de mail. Mai intai s-a schimbat certificatul; apoi au inceput sa nu mai ajunga mail-urile; mai nou imi refuza login-ul cu totul.
   Mai intai mi-am adus aminte ca s-au anuntat niste lucrari, asa ca am stat cuminte (de obicei pun mana pe telefon imediat :) ). Dar cand s-a ajuns la doua zile de intrerupere _completa_ a serviciului (timp care mi se pare totusi prea mult), am zis sa sun. Sa intreb macar daca stie cineva cat mai dureaza povestea.
   Surpriza! 9399 – ton de ocupat (as in “busy/disconnected”. Nu
“asteptati”, nu “toate liniile sunt ocupate”, nimic!). Caut pe site, si gasesc un 0801. Din nou, ton de ocupat. Mai gasesc un numar de fix. Sun si la el. Ton de ocupat.
   Nu pot decat sa va felicit pentru “calitatea” suportului tehnic
oferit. E bine de stiut ca atunci cand are omul o problema poate sa sune undeva si sa obtina ajutor. Pana acum se statea intre 30 de minute si 1h on hold pana sa raspunda cineva, dar macar raspundea.
   Sunt chiar curios daca pe mail mai raspunde cineva. Nu vreau
mail-uri lungi, nu e nevoie de explicatii, vreau doar atat:
   -sa imi spuneti cat mai dureaza pana isi revine serverul
(aproximativ, stiu ca nimeni nu poate spune exact)
   -sa imi spuneti daca trebuie sa schimb eu ceva din setarile
clientului de mail
   Multumesc,


****** ****
CCAI,CCNP,CCSP
Information Systems Security Professional

Pe la 10 mi-a trimis și un forward cu răspunsul celor de la UPC. Răspuns care sună așa :

Buna ziua,

de ieri conturile de mail sunt migrate pe server la Viena. Am primit raspuns de la cei ce se ocupa de aceasta migrare ca va dura pana astazi la ora 11.

Cu stima,
______________________________________________
********* ******
Back-Office
Departamentul Suport Tehnic Internet & Data
UPC Sucursala Bucuresti


 

 

Le mai zice ceva de dulce apropos de faptul că, acum, nici măcar mail-ul n-o să mai fie trafic metropolitan și cam atât.

Pe la ora 9 apare și Bogdan online. Îl întreb, ușor ironic, dacă-i merge mail-ul. Urmează un mic potop de înjuraturi la adresa ISP-ului și îmi spune ce-au mai făcut isteții între timp. Au anunțat acum câteva zile că trec la DHCP și că vechile adrese nu vor mai fi funcționale. Dupa alte peripeții a funcționat net-ul prin DHCP. Acum postez direct discuția avută pe gtalk :

 

Bogdan :A BUNCH OF IDIOTS!!!
acu’ ma trezesc ca imi pica netu’
BRUSC
in timp ce vorbeam pe ym

Me: acum nu mai merge cu dhcp ?
:))
omg

Bogdan: nu mai aveam ping in gw am pus ip de mana
(ala vechi, din CU TOTUL alt subnet)
si acum merge
eu am 83.103.x.y
si ala de dhcp era 89.sth
tocmai si-au mucit dhcp-u’
dupa ce au anuntat ca “NU O SA VA mearga daca nu treceti pe dhcp”
deci
-au mucit (iar) serveru’
-au smuls toate telefoanele din priza
-acu’ au mucit si ip-u’

 That’s it. Vrem să avem alternativă la serviciile oferite de așa-zișii ISP de la noi. Vrem să se bată pe noi să le fim clienți, nu să-și împartă teritoriile între ei și noi să fim nevoiți să răbdăm situații de genul ăsta.