Sperăm să crape

Dincolo de miștourile și de caterinca făcută astăzi, reacția redactorului de la Hotnews cu “Sper să crăpi, Victor Ponta” a fost una sinceră și firească în fața unor replici pline de cinism și de nesimțire ale fostului prim-ministru. Și să ne amintim că nu sunt nici primele nici ultimele replici nesimțite pe care le-a avut Victor Ponta sau ceilalți granguri de prin PSD.  Să ai nesimțirea ca în preajma împlinirii unui an de la Colectiv să sugerezi că ești o prințesă nevinovată pe care au dat-o răii de tehnocrați jos și că de fapt ăia sunt cei care s-au suit cu picioarele pe cadavrele de acolo este mai mult decât cinic. Este o nesimțire cruntă și ar merita câteva perechi de bocanci de rockeri peste bot.

De aia reacția a fost una sinceră și profundă. A fost reacția unui om care și-a pierdut probabil prieteni prin Colectiv, care-a văzut nesimțiți de teapa lui Ponta cum se țin cu cururile de scaune și cum tratează cu dispreț pe oricine nu e în gașca lor. A văzut cum alde Bănicioiu & Co. au mințit în zilele de după Colectiv, au auzit reacțiile lor publice și a adunat o ură care-a răzbucnit în acel moment prin acel “sper să crăpi”. Nu a fost mai mult, nu a recurs la înjurături, nu s-a folosit de familia primului ministru (așa cum, cu atâta “delicatețe” o face chiar el de altfel vis-a-vis de Cioloș). A folosit o remarcă seacă. Un “mori !” spus cu un pic mai mult patos.

Altfel e plin de deontologi (mai nou și Tolontan) care o dau înainte cu jurnalismul și presa civilizată. Îmi pare rău pentru ei s-o spun dar mănâncă căcat. Presa civilizată nu pune pe toate gardurile căcaturile emanate de Ponta și acoliții lui. Presa civilizată este civilizată până la capăt. În presa noastră, atâta timp cât apar părerile pline de inteligență ale domnilor Ponta, Dragnea, Oprea, Băsescu și alții, ar trebui să apară și dreptul la replică, de aceeași natură, al publicului, public care le transmite un călduros “Sper să crăpați !”.

8 Comments Sperăm să crape

 1. Nautilus

  Eu unul nu aş fi atât de convins de superioritatea presei civilizate.

  Dacă iei o colecţie de ziare din ultimii ani ai lui Ceaşcă Răposatu’, vezi că erau un adevărat model de civilizaţie. De parcă erau scrise de ăia care au făcut Civilization V.

  Reply
 2. Jordan

  Nu, din urmatoarele motive:

  – Hotnews se prezinta echidistant. Nu poate da muie nimanui fara sa piarda credibilitatea celui care analizeaza obiectiv, ajunge ca dobitocii de la inliniedreapta, care urlau mandri ca ‘aici futem PSD-isti’. Related news, inliniedreapta a murit;
  – Reactia asta viscerala o ai in casa la tine, in privat – nici presedintele Coca Cola nu spune ‘Pepsi e un pisat de bou’ cand reprezinta compania;
  – Nu asa convingi oameni. Daca cuiva ii place Ponta, il convingi obiectiv, nu cu cacaturi din astea care denota fanatism. Slava domnului, ai cu ce sa-l conving obiectiv, si da, o gramada au fost convinsi obiectiv;
  – Daca e ok sa o spui asta cu Mori Ponta, si daca Puie Monta a fost ok, atunci si ce face Antena 3 e perfect ok. Parca nu vrem sa ajungem acolo, nu?.

  My 2c – Hotnews a procedat absolut corect. Mai mult, si nenea si-a cerut scuze, ca si el stia ca nu se face – el voia sa posteze asta pe pagina proprie.

  Reply
  1. Radu

   Uită-te la mass-media de la noi în general. Ai impresia că e echidistantă ? Că prezintă toate fațetele unei probleme ? Nu mi se pare chiar așa. Sunt 1-2 tabere mai echilibrate (într-adevăr, Hotnews fiind una dintre ele) însă și acelea au momente în care urmăresc agenda proprie.

   Nu am spus că e o reacție ok și echilibrată. Am spus că este o reacție onestă, datorată și faptului că presa din România nu este echilibrată. Este o reacție inclusiv împotriva dejecțiilor aruncate de Antene și mai nou de România TV, dejecții care nu par a fi echilibrate de nimic altceva în spațiul public. Ăia pot lua familii în colimator, pot arunca cu minciuni de atâta amar de vreme fără consecințe dar brusc, atunci când reactia unui om vis-a-vis de o mizerie de declarație, (reacție mult mai curată decât multe din atacurile celor de la Antene) este publicată din greșeală, hai s-o amendăm și să ne dăm deontologi.

 3. vlad

  Eu sunt de acord cu Tolo aici. Daca Hotnews nu ar fi sanctionat tipul asta de mesaj in cat timp crezi ca ar fi ajuns ca limbaj la nivelul antenelor? Nu este ok ca presa sa comunice asa, presa e datoare sa si educe nu sa coboare nivelul si mai mult.

  Reply
  1. Radu

   Mie mi se pare ușor ipocrit Tolo. Nu de alta dar a făcut parte atâta timp dintr-un trust de presă care a “re-educat” o bună parte din populație fix în spiritul bălăcărelilor pe care acum le condamnă când sunt făcute de alții.
   Nu merge așa, nu poți sta și cu sula-n cur și cu sufletu-n rai.

  2. nashu_mare

   Usor ipocrit? Atat timp cat faptasul a fost pedepsit destul de aspru, institutia in cauza autocorectandu-se, articolul nu poate avea un scop deontologic. Singura explicatie e ca are alt scop. Si ala este distragerea atentiei si aruncarea vinei asupra celor care au reactii clare si ferme la aparitia unor declaratii jegoase.

 4. Gigel

  Ce folos ca ne agitam noi. Peste o luna PSD, ALDE, PRU, PNL, PMP sau cum se mai cheama acum tot min. 70%-80% o sa aiba.
  O solutie pe care o vad este legea lustratiei aplicata intregii clase politice care a existat in ultimii 27 de ani (si inainte, evident) si adus oameni noi, impreuna cu depolitizarea totala a ministerelor, adminsitratiilor, regiilor si criterii de competenta pentru functionarii publici. Dar clar, nu se doreste si nici nu ar fi practic.
  Ca in IT, trebuie un format din cand in cand, degeaba studiezi log-uri si te chinui sa dai jos ultimele update-uri si patch-uri, format-ul e sfant…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *