Dincolo de miștourile și de caterinca făcută astăzi, reacția redactorului de la Hotnews cu “Sper să crăpi, Victor Ponta” a fost una sinceră și firească în fața unor replici pline de cinism și de nesimțire ale fostului prim-ministru. Și să ne amintim că nu sunt nici primele nici ultimele replici nesimțite pe care le-a avut Victor Ponta sau ceilalți granguri de prin PSD.  Să ai nesimțirea ca în preajma împlinirii unui an de la Colectiv să sugerezi că ești o prințesă nevinovată pe care au dat-o răii de tehnocrați jos și că de fapt ăia sunt cei care s-au suit cu picioarele pe cadavrele de acolo este mai mult decât cinic. Este o nesimțire cruntă și ar merita câteva perechi de bocanci de rockeri peste bot.

De aia reacția a fost una sinceră și profundă. A fost reacția unui om care și-a pierdut probabil prieteni prin Colectiv, care-a văzut nesimțiți de teapa lui Ponta cum se țin cu cururile de scaune și cum tratează cu dispreț pe oricine nu e în gașca lor. A văzut cum alde Bănicioiu & Co. au mințit în zilele de după Colectiv, au auzit reacțiile lor publice și a adunat o ură care-a răzbucnit în acel moment prin acel “sper să crăpi”. Nu a fost mai mult, nu a recurs la înjurături, nu s-a folosit de familia primului ministru (așa cum, cu atâta “delicatețe” o face chiar el de altfel vis-a-vis de Cioloș). A folosit o remarcă seacă. Un “mori !” spus cu un pic mai mult patos.

Altfel e plin de deontologi (mai nou și Tolontan) care o dau înainte cu jurnalismul și presa civilizată. Îmi pare rău pentru ei s-o spun dar mănâncă căcat. Presa civilizată nu pune pe toate gardurile căcaturile emanate de Ponta și acoliții lui. Presa civilizată este civilizată până la capăt. În presa noastră, atâta timp cât apar părerile pline de inteligență ale domnilor Ponta, Dragnea, Oprea, Băsescu și alții, ar trebui să apară și dreptul la replică, de aceeași natură, al publicului, public care le transmite un călduros “Sper să crăpați !”.