Nu sunt #fanroz

tmobileAșteptam cu o oarecare nerăbdare rebrandingul recent al celor de la Romtelecom. Pentru că, absolut voluntar și nesilit de nimeni, pe la începutul lui 2013 le-am devenit client. Mai precis de când cei de la RDS deveniseră atât de nesimțiți încât limitaseră banda de upload la 1Mbps.

De serviciile Romtelecom sunt mulțumit și nu prea. Mai precis sunt mulțumit de serviciile de internet (chiar extrem de mulțumit) și complet nemulțumit de serviciile de televiziune. Internetul merge decent, 100Mbps, fără limite de upload altele decât cele tehnologice (~20Mbps datorită limitării VDSL2).  Televiziunea în schimb e la pământ. Și mint de vreo 3 ani cu “imbunătățirea serviciilor”.  De la limitările legate de infrastructură (faptul că nu se poate edita lista și ordinea canalelor) până la buguri legate de STB-ul lor care se blochează când ți-e lumea mai dragă sau începe să scoată sunetul sacadat.

Recent au făcut un update si s-au schimbat culorile afișate în meniurile STB-ului. Alte funcționalități nu. Meniurile sunt FIX la fel cum erau și înainte doar că-s pe gri-închis cu roz. Ba chiar am descoperit recent că am pierdut posibilitatea de a mă uita la desene animate în limba engleză (pe Boomerang se putea schimba limba vorbită în engleză).

Așteptam rebranding-ul pentru că vroiam să văd ce schimbări reale fac și să mă hotărăsc dacă reînnoiesc contractul expirat în februarie sau nu. Dacă aș ști că “repară” problemele pe care le am cu televiziunea, mi-aș porta instant și telefoanele mobile la ei (în ciuda semnalului prost pe care-l au în unele zone).  Însă ceea ce văd până acum nu mă convinge deloc. Ba chiar mă face mai confuz având în vedere că RDS-ul în ultima vreme s-a mișcat într-o direcție bună.

N-aș vrea să pic într-o fantă magenta și să fiu captiv un an p’acolo…

6 Comments Nu sunt #fanroz

 1. lacroix

  Cred ca esti printre putinii pe care-i vad sa se planga de netul de la RDS, mai ales ca stai, cel mai probabil, intr-o zona in care iti ofera gigabit la pretul la care RTC iti ofera 100Mbps.

  Reply
  1. Radu

   Pentru că mă interesează mai puțin banda de download. RDS acum 2 ani când am renunțat eu la ei au ajuns să limiteze upload-ul pe abonamentul maxim de atunci la 1Mbps.
   Absolut uimitor, dar nu folosesc internetul numai pentru a descărca muzică și filme. Ci și pentru a munci. Și când mi-e absolut imposibil să urc o mașină virtuală folosind un abonament de internet pe care-l plătesc, mă fut în el și mă duc la alții.

   Da, între timp am auzit c-ar fi scos limitarea. Dar tot limitează către anumite rețele/zone pe undeva pe la 5-6Mbps. Comparativ, pe Romtelecom am ~25Mbps. Adică maxim cât poate tehnologia VDSL2 pe care-o folosesc ei pentru last-mile.

  2. lacroix

   Nu stiu ce sa zic, am RDS si n-am pomenit pana acum de vreo limitare de upload. E drept ca upload-ul nu e grozav nici macar la gigabit, e 100Mbps in metropolitan si 30Mbps extern. Ceea ce-ar trebui sa fie cam suficient.

  3. Radu

   Crede-mă pe cuvânt că limitau și către anumite destinații limitează și acum. Sau, dacă nu mă crezi, dă un search pe forumurile de prin RO după “limitare RDS”.
   După cum ziceam, cam la vreo 2-3 luni după ce m-am mutat eu la Romtelecom au ridicat limita ceva mai sus, către 20Mbps.
   Dar modul lor de-a trata clienții m-a făcut să nu-mi pară rău. Am pierdut ore în șir la telefon cu suportul lor și în discuții cu gigeii de la tehnic. Mai toți încercau să mă convingă că 1Mbps nu e din cauza limitării ci doar atât poate rețeaua. Mă al naibii rețea, cum face ea burst la început pe la 15-20Mbps și după aia se aranjează singură liniar la 1Mbps. Indiferent de orele din zi și din noapte.
   O companie care are practici de genul ăsta, va continua să le aibă. Vezi măgăria cu roaming-ul național.
   Dacă stau să mă mai gândesc si cum arată infrastructura lor din blocuri mă enervez inutil.

   Romtelecomul chiar n-a limitat nimic până acum. Și văd că pe abonamentele noi chiar au crescut la 200Mbps viteza de download. Au ei alte bube da’ internetul a mers ultra-decent până acum. Ah, și la Romtelecom n-am pățit odată să aud clasicul “băgați cablu pe direct dacă aveți router”.

 2. silviu

  Are cineva idee daca rebrandingul asta a adus ceva schimbat in abonamentele existente si poate fi considerat ca motiv de reziliere? Am un abonament care expira peste vreo 8 luni si tare as vrea sa renunt mai devreme la el, fara sa platesc vreo penalitate; la tara la mine mi-au spus ca “nu exista posibilitati tehnice” sa aduca VDSL2, asa ca stau tot cu 4Mbps-ul lor de peste un an, cand RDS doar ce au adus fibra putin mai incolo.

  Reply
 3. arcu de triumf

  Chestia cu Boomerang e si la RCS, au scos engleza, ceea ce m-a facut sa-l scot de tot. Chiar nu pot sa ma uit la Johnny Bravo vorbind romaneste. Si eu sunt la Romtelecom cu netul si fixul si sunt multumit de toate. Plus ca orice problema am avut, foarte rar (2-3 in vreo 10 ani) s-a rezolvat rapid si elegant moka inclusiv schimbat router o data. RCS ii rupe pe toti la pret in schimb. Dar au si ei pete negre la tv chestia e ca la preturile alea petele negre devin gri.

  Cat despre rebrandingu Telekom se pare ca vin cu oferte noi spre iarna. Om vedea. Preturile sunt cam sus (si legate de euro care momentan e pe jos) iar la mobil sunt ca ceilalti, dar oricum nu-i ating pe cei de la UPC care sunt za mazar en za fazar of preturi. Problema lor e ca nu inteleg ca nu mai impresioneaza pe nimeni minutele in retea cu milioanele. Lumea se porteaza nu stau sa-ntreb mereu in ce retea esti ca sa stiu cat stau de vrajeala. Bashca milioane sms. Cine isi povesteste viata in smsuri? Cate manevre sa ai de 5000 sms/luna?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *