tmobileAșteptam cu o oarecare nerăbdare rebrandingul recent al celor de la Romtelecom. Pentru că, absolut voluntar și nesilit de nimeni, pe la începutul lui 2013 le-am devenit client. Mai precis de când cei de la RDS deveniseră atât de nesimțiți încât limitaseră banda de upload la 1Mbps.

De serviciile Romtelecom sunt mulțumit și nu prea. Mai precis sunt mulțumit de serviciile de internet (chiar extrem de mulțumit) și complet nemulțumit de serviciile de televiziune. Internetul merge decent, 100Mbps, fără limite de upload altele decât cele tehnologice (~20Mbps datorită limitării VDSL2).  Televiziunea în schimb e la pământ. Și mint de vreo 3 ani cu “imbunătățirea serviciilor”.  De la limitările legate de infrastructură (faptul că nu se poate edita lista și ordinea canalelor) până la buguri legate de STB-ul lor care se blochează când ți-e lumea mai dragă sau începe să scoată sunetul sacadat.

Recent au făcut un update si s-au schimbat culorile afișate în meniurile STB-ului. Alte funcționalități nu. Meniurile sunt FIX la fel cum erau și înainte doar că-s pe gri-închis cu roz. Ba chiar am descoperit recent că am pierdut posibilitatea de a mă uita la desene animate în limba engleză (pe Boomerang se putea schimba limba vorbită în engleză).

Așteptam rebranding-ul pentru că vroiam să văd ce schimbări reale fac și să mă hotărăsc dacă reînnoiesc contractul expirat în februarie sau nu. Dacă aș ști că “repară” problemele pe care le am cu televiziunea, mi-aș porta instant și telefoanele mobile la ei (în ciuda semnalului prost pe care-l au în unele zone).  Însă ceea ce văd până acum nu mă convinge deloc. Ba chiar mă face mai confuz având în vedere că RDS-ul în ultima vreme s-a mișcat într-o direcție bună.

N-aș vrea să pic într-o fantă magenta și să fiu captiv un an p’acolo…