Folosesc 2 clienti de IM. Veșnicul Yahoo Messenger și mai proaspătul GTalk. Dacă pe GTalk n-am decât o mână de oameni, majoritatea prieteni/colegi apropiați, pe Yahoo Messenger am o grămadă mare de contacte. Am avut obiceiul de-a mă înțelege bine c-o bună parte din studenții pe care i-am avut la CCNA și au sfârșit mulți dintre ei în lista de YM. Cu mulți n-am mai discutat de multă vreme, cu alțiii mai schimb 2-3 vorbe din an în paște și sunt și câțiva cu care am ramas încă amici.

Câteodată mi se întâmplă să mă plictisesc și să n-am ce face 2-3 minute cât aștept cu ochii-n laptop să termine câte-un program și atunci arunc ochii pe statusurile de YM ale contactelor din lista. Bloggeri cu link-uri către articolele citite deja sau nu, link-uri către filmulețe funny sau diverse alte chestii funny, pagini promovate de ei sau statusuri idioate pur și simplu (ce-i drept relativ rar).

Eh, în ultima vreme am început să-mi pierd răbdarea și să fac următoarea treabă. Dacă-i în lista mea dar n-am mai auzit nimic de el de peste un an și mă mai trezesc și cu un status idiot, delete + ignore.

Se încadrează în noul trend pe care-l adopt de voie de nevoie în ultima vreme, “sunt destui idioți în țara asta, hai să nu țin din ei și prin preajma mea”.

Uite-așa am ajuns de la 220 de contacte la doar 160. Bine, mai rămâne problema ălora de care nu pot să scap din listă pentru că încă mai lucrez cu ei. Va veni și vremea lor la un moment dat…