Povesteam acum ceva vreme de a doua oară când BCR-ul reușea performanța să-mi blocheze aiurea niște sume în cont și după aia să aibe și un departament de suport absolut nesimțit. Ei bine tocmai s-a întâmplat a 3-a oară.

Dimineață mi-am transferat ~900 de lei din contul de economii (e cont asociat contului pe care am cardul) pe contul de card ca să am niște bani la dispoziție zilele astea că sunt plecat de prin București. Pe contul de card mai aveam ~100 de lei. Am făcut un plin de benzină la un Petrom pe la ora 15 iar pe la 19 am încercat să cumpăr 2 beri de la un supermarket în localitatea în care-am ajuns. Iaca pula că “fonduri insuficiente”. Știind vechea poveste cu cardurile furate de pe la benzinării m-am cam panicat și imediat ce-am ajuns sub un acoperiș am scos laptopul si mi-am verificat contul si extrasele. Mi-a sărit rapid în ochi o sumă de ~1500 debitată astăzi. Știind că n-am făcut o asemenea cheltuială astăzi am sunat rapid la BCR să văd ce se întâmplă. I-am spus toate plățile făcute de mine astăzi și am pus suma respectivă pe baza unei tranzacții eșuate (m-am gândit c-au debitat-o aiurea) la romtelecom (corespundea destul de bine ora iar Romtelecom lucrează cu epayment, informație care apărea în extras ). Nu era așa dar oricum nu avea relevanță la momentul respectiv. Domnișoara de la departamentul respectiv mi-a susurat că mă transferă la un departament specializat unde îmi vor rezolva problema. Și mă pune pe hold. Și stau pe hold vreo 5 minute ascultând muzică de lift și reclame BCR după care revine domnișoara și îmi spune că toți colegii sunt ocupați și mă va contacta cineva imediat ce se eliberează. Repet, era ora 19.

După telefon m-am apucat să mai compar odată sumele din extrasul de cont și mi-am dat seama ce era cu suma respectivă. Acum o săptămână (pe 5 aprilie ) făceam o comandă de ~1500 lei la PCGarage, comandă pe care am plătit-o cu cardul online prin PayU (numai mie mi se pare că sună complet idiot noul nume ? ) – foștii Gecad ePayment. Suma respectivă a fost blocată în contul meu cu data respectivă (5 aprilie). Pe 9 aprilie, 4 zile mai târziu ( comanda a fost livrată sâmbătă, a 4-a zi fiind luni) s-a încercat debitarea sumei respective din cont. Dar în loc să fie debitată din suma deja blocată a mai fost debitată încă odată din ce exista pe card iar tranzacția apare în extras cu data de azi dar pe detaliile plătii data este de 9 aprilie.  Uite-așa o achiziție de 1500 de lei m-a costat scurt 3000 de lei.  Am sunat și la cei de la PayU unde o domnișoară extrem de capabilă și dornică să ajute m-a lămurit că asta era într-adevăr problema, m-a rugat să le transmit detaliile din extrasul de cont și vor încerca și ei să contacteze banca și să rezolve problema dar va fi mai rapid dacă reușesc și eu să-i contactez direct în calitate de client mai devreme (fiind șanse destul de mari ca ei să rezolve problema fondurilor respective după sărbători).

2 ore si 40 de minute mai târziu (~21:40) sunam din nou la cei de la BCR. Pentru că evident că nu m-a contactat nimeni între timp. Reiau povestea de data asta prezentând scurt toate detaliile corecte și suma pe care ar fi trebuit s-o am în cont în acest moment și mi se spune iar că voi fi transferat la un alt departament. Iar stau ascultând muzica de lift și se întâmplă din nou același lucru, vocea blondă revenind și spunându-mi că toți colegii sunt ocupați și că voi fi contactat mâine dimineață. Moment în care îmi sare evident muștarul și insist să mai încerce odată. Stau deja de 3 ore să pot discuta cu cineva care să-mi spună CÂND vor rezolva problema și nu am de gând să las pe mâine chestiunea asta. Mâine fiind vineri, până marți slabe șanse să mai prind pe cineva la muncă, aș vrea să pot să-mi folosesc/cheltui cum consider eu banii munciți nu să stea aiurea blocați în BCR până când se îndură angajații să muncească.

Mai încearcă încă odată transferul cu același rezultat. Deja era penibil de evident că la ora respectivă nu prea mai era nimeni la muncă în departamentul respectiv (programul pare-mi-se că e până la ora 22). Și tare-mi e că nu prea mai era nimeni nici pe la ora 19:00 când am sunat prima oară. Sau dacă era nu prea avea chef de făcut ceva. Problema este că nu mi se pare absolut deloc firesc să stau să aștept când banii mei sunt blocați din vina lor. Așa că am insistat și a 3-a oară să-mi facă transferul. Moment în care a devenit ușor iritată și a început să repete placa cu “încercați mâine dimineață să sunați din nou…”

Deja sunt sătul până peste cap de modul ăsta de lucru cu clienții. Nu-i vorba că nu rezolva rapid sesizarea. Dar mi se pare absolut fantastic să NU poți să discuți cu cineva care să-ți zică cât o să dureze, ce s-a întâmplat, voi putea folosi banii ăia în weekend și altele asemenea. N-am încercat la o oră târzie din noapte, am încercat la o oră la care eu încă rezolv problemele utilizatorilor mei care-mi cer ajutorul. Le rezolv. Nu numai că le răspund la mail-uri. Pe site spun că pot fi contactați 24/7. Nu am găsit nicăieri specificat faptul că programul anumitor departamente este altul iar primul nivel de suport nu știe decât munca de secretariat și doar ăla e disponibil 24/7. Păi fuck off, informațiile astea le puteam da și într-un formular web nu era necesar să angajați o purtătoare de fustă special pentru munca asta și s-o mai și plătiți.

În consecință, cu prima ocazie (când mă întorc în București și apuc să-mi fac un cont la ING pe care să-l dau celor cu care lucrez) o să intru în prima sucursală BCR și-mi tai cardul în fața lor. După ce scriu în prealabil cu un marker “MUIE BCR” pe el. Bag pula-n voi de labagii cu pretenții de bancă serioasă…