Decorul: Romania, Ferentari 2006. O boxa dintr-un bloc stil cutie de chibrituri ia foc și mor 4 copii. Revolta a început ceva mai devreme când, să vezi nesimțire nu alta, Electrica a debranșat un bloc racordat ilegal. Au ieșit câteva familii in stradă și a început scandalul.

Å¢iganii de prin zonă s-au strâns rapid de prin locurile unde spargeau semințe și au trecut la incendierea unor cauciucuri. Au mai spart un geam de la o mașina de pompieri și-au așteptat cuminți sosirea televiziunilor în zona.

După care a urmat avalanșa de prostii debitată de toate televiziunile.

1. Că primaria e de vină că n-au facut anchete sociale pe la familia cu 4 copii morți. Din întâmplare știu cum stă treaba cu anchetele sociale. M-aș mira ca familia respectiva să fie trecută în evidența populației cu domiciliul acolo. Și presupunând ca ar ajunge cineva la ei, n-ar accepta în ruptul capului să lase copiii în grija unui cămin și să piardă o sursă de venit.

2. Că-i de vina Electrica că i-a debranșat și că saracii oameni nu pot sa se racordeze legal. Bullshit. Știu cât ma costă pe mine curentul electric când tin 2 calculatoare deschise în casă. Un reșou ca alea pe care le-am vazut la TV consuma mult mai mult. Baieții din camine puneau monezi in siguranțe ca să nu se mai ardă când aveau reșouri din alea. Să nu-mi spuna mie cineva că-și permit ăia să platească curentul. O să-i lege la rețea și ei n-o sa platească nimic. După care încep din nou cu sârma trasă.
3. E de vina primaria că nu a gasit de atâția ani o soluție pentru zona respectivă. Aici au nimerit-o. Deși eu ma gândesc la o soluție mai drastică și care implică benzină dacă nu-s capabil să treacă la muncă. Chiar, a fost acum ceva vreme târgul ăla de locuri de muncă pentru populația rromă. Mai e cazul să aduc aminte cum s-au prezentat rromii acolo și cum au facut tot posibilul să nu-i angajeze nimeni ?
Dupa tâmpeniile de mai sus au început să-i promoveze imaginea “Războinicului luminii” (de data asta “lumină” are o conotație specială) când Jiji s-a hotărât să le platească factura la Electrica. N-au zis ei de ce face Jiji asta da’ a zis-o Jiji mai târziu pe la be 1 TV. Că acum dacă a facut donație să-l mai ierte și aia de la Parchet. Ce naiba… Bravo Jiji. Încă 2l de benzina și la domnu’ vă rog.

O apariție de “guest star” în spectacolul ăsta ieftin a avut-o si eroul meu, Mircea Badea. Care, la o oră târzie în noapte s-a apucat să repete imbecilitațile spuse până la momentul ăla cu accente pe autoritățile care-s incapabile să gestioneze situația și pe un ton patetic, ca să mai facă o mică resuscitare “buze la anus” Partidului. Poate o să reușească și ei să treacă de pragul electoral că altfel nu le mai rămâne decât să facă alianță cu partidul lui Jiji. E singurul cu care n-au făcut până acu’.

Eu cred ca Mircea își ratează cariera în emisiunea aia. Sincer. Ia ziceți voi dacă nu i-ar sta mai bine într-o emisiune gen “Jackass” ? Idolii lui de-acum ar fi chiar și mai încântați și de ce să nu recunosc, mi-ar aduce și mie un zâmbet larg pe față. Cu banii din publicitate o să-și permită chiar să spargă cu ciocanul telefoane mobile noi și funcționale. Poate chiar un laptop.