Mă uitam zilele trecute la niște CBT-uri. Și pentru că se făcuse seara târziu ce mă gândesc eu, ia să le pun pe PDA (sunt filmulețe WMV) și să le văd în pat cu căștile. Zis și făcut. Transfer vreo 4-5 CBT-uri pe PDA și mă pun relaxat în pat. Când să dau drumul la filmulețe cu Media Playerul din Windows Mobile 5, ia imaginea de unde nu-i. Doar sunet. Pe PDA mai am instalat TCPMP (un media player cu care obișnuiesc să văd diverse seriale în format .avi). Dau să deschid WMV-ul și cu ăla, same shit. Ä‚sta măcar dădea o frumoasă eroare în care-mi spunea că nu am codec pentru WMV9.
Mă apuc și fac google search în dreapta și în stânga ca să găsesc o soluție. Mă gândeam că deh, wmv e format proprietar Microsoft, Windows Mobile e produs Microsoft, SIGUR au ei o soluție, un codec de descărcat, ceva, la ei pe site. Au fix o pulă (să mă scuze fetele care aruncă un ochi pe aici). Am căutat în dreapta și în stânga, n-am găsit nimic. Soluțiile găsite erau de obicei gen “ia .dll-urile astea și bagă-le în folderul ăla și sigur o să meargă” urmate de 2 pagini de forum de “mie nu mi-a mers”. În disperare de cauză am încercat vreo 2 soluții de genul ăla. Nici mie nu mi-a mers.

Am abordat apoi problema din alt unghi. Hai să recodez wmv-urile astfel încât să le pot vedea pe PDA. Mi-a luat cca 1 oră jumate pentru un filmuleț de 20 de minute. Pentru un .avi de ~40 de minute (un episod dintr-un serial TV), ca să-l recodez într-o forma mai mică (să nu pierd spațiu aiurea) și să-i pun
subtitrarea în .avi îmi ia ~10-20 de minute.

Repet ? Pot să văd pe nenorocirea aia de PDA cam orice format video mai puțin WMV9. De ce ? Habar n-am. O să încerc să le las pe desktop să le recodez acolo (e CPU-ul mai puternic și poate durează mai puțin). Inutil de spus că m-am culcat pe la 2 noaptea încercând să-mi fac PDA-ul să ruleze WMV-uri.