Today I hate – Windows Mobile

Mă uitam zilele trecute la niște CBT-uri. Și pentru că se făcuse seara târziu ce mă gândesc eu, ia să le pun pe PDA (sunt filmulețe WMV) și să le văd în pat cu căștile. Zis și făcut. Transfer vreo 4-5 CBT-uri pe PDA și mă pun relaxat în pat. Când să dau drumul la filmulețe cu Media Playerul din Windows Mobile 5, ia imaginea de unde nu-i. Doar sunet. Pe PDA mai am instalat TCPMP (un media player cu care obișnuiesc să văd diverse seriale în format .avi). Dau să deschid WMV-ul și cu ăla, same shit. Ä‚sta măcar dădea o frumoasă eroare în care-mi spunea că nu am codec pentru WMV9.
Mă apuc și fac google search în dreapta și în stânga ca să găsesc o soluție. Mă gândeam că deh, wmv e format proprietar Microsoft, Windows Mobile e produs Microsoft, SIGUR au ei o soluție, un codec de descărcat, ceva, la ei pe site. Au fix o pulă (să mă scuze fetele care aruncă un ochi pe aici). Am căutat în dreapta și în stânga, n-am găsit nimic. Soluțiile găsite erau de obicei gen “ia .dll-urile astea și bagă-le în folderul ăla și sigur o să meargă” urmate de 2 pagini de forum de “mie nu mi-a mers”. În disperare de cauză am încercat vreo 2 soluții de genul ăla. Nici mie nu mi-a mers.

Am abordat apoi problema din alt unghi. Hai să recodez wmv-urile astfel încât să le pot vedea pe PDA. Mi-a luat cca 1 oră jumate pentru un filmuleț de 20 de minute. Pentru un .avi de ~40 de minute (un episod dintr-un serial TV), ca să-l recodez într-o forma mai mică (să nu pierd spațiu aiurea) și să-i pun
subtitrarea în .avi îmi ia ~10-20 de minute.

Repet ? Pot să văd pe nenorocirea aia de PDA cam orice format video mai puțin WMV9. De ce ? Habar n-am. O să încerc să le las pe desktop să le recodez acolo (e CPU-ul mai puternic și poate durează mai puțin). Inutil de spus că m-am culcat pe la 2 noaptea încercând să-mi fac PDA-ul să ruleze WMV-uri.

9 Comments Today I hate – Windows Mobile

 1. inbalarii

  E drept că nu ți se vedea, dar ai văzut ce fain se auzea? :) Și ontopic, eu am prins boală pe wmv-uri de când m-am chinuit pe linux să găsesc o soluție să fac join la wmv-uri fără reencoding, ca pe windows se poate (bineînțeles, dacă wmv-urile sunt encodate cu aceeași parametri). A mers doar cu wine + asftools, care și asta mergea doar funcție de fazele lunii. Deci, wmv sucks. Am zis :)

  Reply
 2. theheartcollector

  Nasol moment, maestre :P

  Nu sunt eu mare expert la tampenii de astea, dar, pe PDA-ul ala nu poti rula un mplayer? Bagi acel codec pack si gata. Inca nu am gasit vreun fisier pe care sa nu il deschida.

  Reply
 3. Fuzzy

  //rant mode on
  Daca vrei empatie nu m-ai nimerit. In clipa in care iti CUMPERI (as in platesti cu bani munciti) asa un cacat nu meriti altceva decat stres si frustrare. Mori in bezna.
  //rant mode off
  Pe de alta parte eu in disperare de cauza pe desktop am folosit pentru re-encoding SUPER. Asa se numeste el si pentru umilele mele nevoi a fost ok.

  Reply
 4. Meekuu

  Da băi, aș fi fost mai cool cu un iPhone a ? Oh c’mon, standardele în lumea IT sunt un mare bullshit oricum. Vezi Foxconn vs. ACPI.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *